Hadházy Ákos: Ebben a képben minden benne van a nyomorunkról

Vélemény.

A független képviselő kedd esti posztját változtatás nélkül közöljük:

Ebben a képben minden benne van a nyomorunkból.

Rajta van egy miniszterelnök, aki egy hónapja még azt mondta, hogy az igazán nagy kihívás nem a járvány, hanem a migráció, három hete ágált az iskolabezárás ellen, még mindig ágál a kiterjedt tesztelés ellen, a tisztifőorvosa pedig azt mondja, hogy aki nem beteg, ne hordjon maszkot. (Beteg lenne a miniszterelnök???)

Orbán felelős kormányzás helyett egy évtizede kampányol, a járványban is meglátja a lehetőséget és nagy vezetőhöz méltón utat mutat az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet igazgatójának. Erről készít egy profi kampányvideót.

A képen amúgy látszik, hogy a miniszterelnökön a lehető legjobb maszk van, az igazgatón pedig csak egyszerű sebész maszk (igaz, azt is helytelenül használja, az orra kint van belőle, biztosan nagyon zavarban volt… vagy merényletet tervezett?)

Nem az a baj, hogy Orbán végre elgondolkodott brit kollégája esetén. Hanem az, hogy miközben ő a saját maga által varrt maszk helyett FFP3 maszkban ment a PR forgatásra, a tüdőbetegeket gondozó kórház videóban a személyzet egyetlen tagján sem láttunk profi maszkot.

Beszélhetnénk a falról lepotyogott csempékről is, de beszéljünk inkább a legnagyobb problémáról.

Nem az a baj, hogy a miniszterelnök bemegy ebbe a kórházba kedélyeskedni és utat mutatni, hanem az, hogy ELLENZÉKI KÉPVISELŐNEK ESÉLYE SINCS A VALÓDI HELYZET ELLENŐRZÉSÉRE.

Nemhogy nem engednek be minket, hanem egyetlen kórház sem árulta el, hogy hány koronás és hány tüdőgyulladásos betegük volt napi bontásban. Arra hivatkoztak, hogy az „Operatív Törzs” azt is megtiltotta, hogy országgyűlési képviselőknek nyilatkozzanak.

Nézzünk azért egy pozitívumot is: Boris Johnson példája végre jobb belátásra bírta a magyar miniszterelnököt és végre használ maszkot.

Ez talán jelzés lehet a hívei számára is, hogy komoly a helyzet és nem macsó dolog maszk nélkül tömörülni egy zsúfolt boltban.

Vigyázzanak magukra!

Ebben a képben minden benne van a nyomorunkból. Rajta van egy miniszterelnök, aki egy hónapja még azt mondta, hogy az…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. április 7., kedd

.

Valódi Hírek