Dobrev Klára: Nem várhatunk tovább, külföldi mintára jövedelempótló támogatást kell adni! (+videó)

A legtöbb országban az állam a 60-70-80 százalékát pótolja a kieső béreknek. Eközben itthon vannak családok, akik már a jövő héten nem tudnak miből bevásárolni – hívta fel a figyelmet a DK európai képviselője.

Legfrissebb videójában Dobrev Klára a hétfőn megszavazott teljhatalom-törvényről elmondta: időközben bebizonyosodott, hogy a felhatalmazási törvényre a kormánynak valójában nincs is a szüksége, hiszen a törvény e heti elfogadása előtt is számos korlátozó intézkedést meg tudott hozni.

Mindezek ellenére az ellenzék támogatta volna a különleges meghatalmazást, ehhez csak négy feltételt támasztott: többek között az időkorlátot és a független sajtó békén hagyását.

Orbánék az összes feltételt elutasították.

A járvánnyal szembeni harc jegyében törvénnyel magukhoz ragadták a budapesti színházakat, és azokkal a mondatokkal, hogy „az ellenzék egy része a vírusnak szurkol”, bizonyították, hogy a járványt az ellenzékkel való politikai harc céljára használják fel.

Dobrev Klára ismertette a DK követelését, amelyben külföldi mintára azt várják el, hogy a kormány csoportosítson át a költségvetésből pénzt arra, hogy

jövedelempótló támogatást

tudjon adni a munkájukat a járvány miatt elvesztett embereknek.

Vannak olyan családok, akik már a jövő héten nem tudnak miből bevásárolni, nem késlekedhetünk tovább – hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy a legtöbb ország ezt már megtette, és állami forrásokból pótolja a kieső jövedelmek 60-70-80 százalékát.

A demokráciát nem kell karanténba zárni, mert a koronavírus az igazi ellenfél, és nem a parlamentarizmus!

„A demokráciát nem kell karanténba zárni, mert a koronavírus az igazi ellenfél, és nem a parlamentarizmus!” Egyebek mellett ezt is mondtam német, francia, osztrák és svájci újságíróknak nemzetközi video-sajtókonferenciámon a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban.

Közzétette: Dobrev Klára – 2020. március 30., hétfő

.

Valódi Hírek