Török Gábor: Orbán 3-6 hónap múlva előrehozott választást akarhat (+videó)

Olyan brutális gazdasági visszaesés jön a járvány után, amit 2022-ig nem húzna ki a Fidesz népszerűsége – véli a politológus.

Orbán Viktor és a kormány vezetői, stratégái már azon gondolkodnak, hogy mi lesz így a 2022-es választási esélyekkel – mondta Török Gábor az ATV szerda esti műsorában.

A politológus szó szerint úgy fogalmazott az adásban:

„Nyilván Orbán Viktor jól tudja azt, hogy a válságban most van a legkomolyabb esélye. Egy válságkezelés soha nem könnyű, és az is nyilvánvaló, hogy a válság után nagyon nehéz helyzetbe fog kerülni az ország és a kormány is.

Neki most, a válságkezelésnek ebben a szakaszában, amikor a probléma és annak következménye sem akkora, most kell előnyt szereznie. (…)

Nyilván ehhez szüksége van arra, hogy az a látszat kialakuljon, hogy jól kezeli a válságot. De ez kevés lesz. Nyilvánvalóan kell azon gondolkodni, hogy mi lesz utána.

Ha a járványveszély viszonylag hamar elmúlik, mondjuk 3-6 hónapon belül, én azon sem lennék meglepve, ha ezután a kormány azon gondolkodna, hogy nem fogja tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségének megtartásával, és egy sikeres válságkezelés után

előrehozott választások

irányába vinné az országot.

Mert egyértelmű, hogy ilyen brutális gazdasági visszaesés kapcsán, ami itt be fog következni, a politikai kormányzás feltételei a lehetetlenségig változhatnak meg.”

A teljes videót >>IDE KATTINTVA<< nézheted meg.

 

Valódi Hírek