„Bízunk Magyarországban, de nem bízunk Orbán kormányában” – közös ellenzéki nyilatkozat a felhatalmazási törvényről

A Fidesz szerintük diktátumot tett le az asztalra.

Közös közleményt adtak ki az ellenzéki pártok kedden, miután hétfőn nem támogatták a parlamentben a házszabálytól való eltérést, és így nem tudott átmenni az Orbán Viktornak korlátlan időre korlátlan jogköröket biztosító felhatalmazási törvény.

Az ellenzék közleményét változtatás nélkül adjuk közre:

Bízunk a magyar emberekben, bízunk Magyarországban, de nem bízunk Orbán kormányában.

Ezért nem adhatunk korlátlan felhatalmazást még ilyen válságos időben sem a regnáló rezsimnek.

A járvány valóban közös ellenségünk, megmaradt és sokszor meggyalázott szabadságunk és demokráciánk viszont közös kincsünk. Ahogy védjük egészségünket, életünket, úgy kell védenünk hazánkból azt, ami meg megmaradt belőle.

Mi, ellenzéki pártok együttesen azt látjuk, hogy az elmúlt hetekben a kormány alkalmatlannak bizonyult időben felismerni a veszélyt és kezelni azt.

Azt látjuk, hogy továbbra sem partnerként kezeli a magyar polgárokat és képviselőit, hanem jelentős részében legyőzendő politikai ellenfelet lát.

Mi nem így gondolkodunk. Szerintünk közösen kell cselekedni, ehhez közösen kell tervezni, dönteni. Ezt tagadták meg tőlünk és milliónyi magyar honfitársunktól.

Közös értelmes és szükséges döntésekben részt tudunk és kívánunk venni, hogy megküzdjünk a járvánnyal, de nem engedjük meg, hogy valós veszélyre hivatkozva megcsúfolják, elrabolják hazánkat.

Ezért nem engedtük, hogy átgázoljanak a Parlamenten, a nép képviselőin, végső soron Magyarországon.