Csehországban leteszteltek 17 ezer embert, találtak is 1236 koronavírus-fertőzöttet

Egy velünk azonos méretű országról beszélünk.

Csehországban 1236 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hétfőig – írja az expats.cz cseh portál a cseh Egészségügyi Minisztériumra hivatkozva.

A fenti számú fertőzöttet úgy sikerült kiszűrniük, hogy mindeddig 17.377 koronagyanús emberen végezték el a koronavírus-tesztet.

Ezzel szemben Magyarországon hétfő estig mindössze 5.505 mintavétel történt.

Fontos tudni, hogy hazánkban nem ennyi konkrét személyt vizsgáltak meg, hiszen egy embertől legalább kétszer kell mintát venni. Valójában tehát mindössze kétezer-néhányszáz magyart tesztelhettek, szemben a csehek 17 ezrével (ami viszont valóban a vizsgált személyek számát jelöli, mert ott ez alapján közlik az adatokat).

Magyarországon a tesztelések extrém alacsony számával sikerült ugyan alacsonyan tartani a megismert fertőzöttek számát (167 fő), így viszont azok a százak vagy ezrek, akiket nem szűrtünk ki, a mai napig fertőzhetnek anélkül, hogy egyáltalán tudnának róla, hogy elkapták a vírust.

Csehországban mindeddig egyetlen ember, egy 95 éves férfi halt meg, míg Magyarországon hétfő estig 8 áldozatot követelt a járvány.

Hány fertőzöttünk lehet valójában?

(expats.cz / Nyugati Fény)

Valódi Hírek