Szívszorító: Vastapssal köszöntötték a kórházi dolgozókat az újpalotai lakótelepen (+videó)

A koronavírus-kataklizmában elkezdett társadalomként működni az ország.

A világszerte terjedő mozgalomhoz csatlakozva Magyarországon is egyre többen állnak ki este 8-kor az erkélyre, ablakba, hogy megköszönjék az egészségügyi dolgozók munkáját.

A Szívünk és tapsunk nevű Facebook-oldalnak már 5 ezer tagja van, az oldalon folyamatosan gyűlnek a videók és bátorító üzenetek.

Ez például az újpalotai lakótelepen készült, a CASCO-házként is ismert víztorony-ház tetejéről:

Taps a dolgozókért XV. kerület 2020.03.21 19:30h 👏👏👏

Közzétette: 206wrc photography – 2020. március 21., szombat

.

Az oldal felhívásában azt írja:

„A koronavírus elleni harcban az első sorban küzdenek értünk, a szeretteinkért és a jövőnkért az egészségügyben és szociális területen dolgozók!

A kórházakban, orvosi rendelőkben és mentőkben heroikus harc kezdődik, a szociális otthonokban pedig az időseket ellátók, a magukra hagyottak, az otthon nélkülieket ölelik magukhoz a szociális dolgozók.

A következő hetekben ők lépnek a legközelebb a bajhoz, és ők gondoskodnak a legnagyobb bajban lévőkről – a tapsunk és a szívünk, amit most adni tudunk, és az, hogy otthon maradunk!

Minden nap 20 órakor szóljon nektek a tapsunk és a szívünk! Ti vagytok a hőseink! Ti vagytok Magyarország lelkei!”

Íme még egy videó, a Havanna-lakótelepről:

Hálataps a Havannán

így szólt ma este a Havanna lakótelepen a hálataps az egészségügyben dolgozóknak és a bolti eladóknak ! "Köszönjük!" és "Maradj otthon!" felkiáltás szólt a legtöbb lakótelepi lakásból!

Közzétette: WebHÍRADÓ18 – 2020. március 21., szombat

.

(via)