Leállítják a kecskeméti Mercedes-gyárat is

Csapás a gazdaságra.

A koronavírus-világjárvány miatt a Daimler-csoport úgy döntött, hogy első körben két hétre felfüggeszti a termelést az európai egységeiben.

Az intézkedés a Daimler európai autó-, kisteherautó- és haszongépjármű-gyáraira is vonatkozik, és mint a cég közölte: még ezen a héten életbe lép.

Bár a közlemény konkrétan nem tér ki a kecskeméti üzemre, a hvg.hu úgy tudja a gyárban dolgozóktól, hogy itt is leállítják a gyártást. A cég későbbre ígért hivatalos tájékoztatást.

Indoklásul annyit közöltek még, hogy a globális ellátási láncok jelenleg nem képesek fenntartani a gyártáshoz elégséges szintet. Az intézkedések időtartama a fejleményektől függ.

A cég kiemelte: a járvány Daimlerre gyakorolt ​​gazdasági hatásainak mértékét egyelőre nem lehet meghatározni.

Az európai autógyárak és motorgyártó részlegek egymás után állnak le: mint arról beszámoltunk, a mai napon a győri Audi is bejelentette a leállást, nem sokkal később pedig a motorokat előállító szentgotthárdi Opel-gyár is időleges bezárásáról döntött.

A gyártók hangsúlyozták, hogy nemcsak a közvetlen járványveszély, hanem az autókereskedelem és a beszállítói láncok összeomlása miatt van szükség az intézkedésre.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban a cég legutóbbi tájékoztatása szerint 4400-an dolgoznak.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek