DK: Kapjanak 100 százalékos bérkompenzációt a gyerekükkel a járvány idején otthon maradt szülők!

A köztévében pedig propaganda helyett sugározzanak közoktatási anyagot.

A kormány tegye lehetővé, hogy a koronavírus-járvány miatt gyermekükkel otthon maradó szülők a felügyelet idejére is a korábbi fizetésüknek megfelelő összeget kaphassanak kézhez – mondta Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, az iskolás korú gyermeket nevelő szülők egyikének azért kell otthon maradnia, hogy elkerüljék az idős nagyszülők megfertőződését.

Arató közölte: pártja hat új javaslattal kívánja segíteni a kabinetet az iskolák bezárásával kapcsolatban.

Hangsúlyozta, a kormánynak meg kell szerveznie az olyan hivatással rendelkező szülők – például rendőrök, katonák, egészségügyi dolgozók, vagy a sajtó munkatársai – gyermekeinek felügyeletét, akik nem tudnak otthon maradni.

A DK politikusa fontosnak nevezte, hogy a rászoruló gyermekeknek a következő időszakban is el kell juttatni az iskolai étkeztetést.

A kabinetnek emellett valóban komolyan kell vennie a távoktatásra történő átállást – folytatta, majd példaként említette, hogy a köztévé adóit át kellene állítani oktatási műsorok sugárzására, majd azokat elérhetővé kellene tenni az interneten.

Arató Gergely javasolta még a digitális tananyagokhoz történő hozzáférés könnyítését, valamint ebből a célból arra kérte a kormányt, hogy a mobilszolgáltatók bevonásával biztosítson legalább 10 gigabájt ingyenes internet-hozzáférést a magyar családoknak.

Az ellenzéki politikus emellett azt kérte, hogy a kabinet hozzon határozott döntést az óvodák és bölcsődék bezárásáról.


.

Valódi Hírek