Elég volt a tötyörészésből, az iskolák bezárását követeli Orbántól az ellenzék

Most kell megfogni a járványt.

A koronavírus terjedése miatt a lehető legkorábbi időpontban zárják be az iskolákat és az óvodákat – szólította fel a kormányt Arató Gergely, a DK oktatáspolitikusa.

Arató hangsúlyozta, minden egyes nappal nő a fertőzöttek száma és Orbán is arról beszélt reggeli rádióinterjújában, hogy kialakulhatnak gócpontok, csoportos megbetegedések.

„Ha pedig ez így van, igenis be kell zárni az oktatási intézményeket, mert ez alkalmas lépés arra, hogy lassítsa a járvány terjedését.”

– nyomatékosította Arató, aki elmondta: a kutatások és a tapasztalatok azt mutatják, hogy az oktatási intézmények bezárása a járvány korai szakaszában alkalmas arra, hogy jelentősen lassítsa a fertőzés terjedését.

A politikus azt is hangsúlyozta, hogy a diákoknak még egy hosszabb iskolabezárás miatt sem szükségszerű évet ismételniük.

Arató Gergely felszólította a kormányt, hogy nyújtson támogatást ahhoz, hogy ahol megoldható, ott a szülők otthonról végezhessék a munkájukat. Akiknek szabadságot kell kivenniük, azoknak pedig adjon pénzügyi támogatást a kabinet, hogy ne veszítsék el a fizetésüket – közölte.

Az az állítás alaptalan, hogy a pedagógusokat fizetés nélküli szabadságra kell küldeni, ugyanis ők közalkalmazottak, ezért ha az állam iskolabezárásról dönt, akkor is jár a fizetésük – szögezte le.

Hozzátette, a tanárok nem maradnak munka nélkül, mert ahol lehet, ott meg kell szervezniük a távoktatást.

Arató hangsúlyozta: arról is gondoskodni kell, hogy a szegény sorsú gyermekek továbbra is hozzájuthassanak a napi egyszeri meleg ételhez.

Követeljük az iskolák azonnali bezárását!

Követeljük az iskolák azonnali bezárását a koronavírus-járvány miatt! A gyerekek élete nem játék!Oszd meg Arató Gergely sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. március 13., péntek

.

Az iskolák bezárását sürgeti a Momentum és a Jobbik is:


.

A biztonság nem játék, írd alá Te is❗️🇭🇺Meg kell előzni a koronavírus komolyabb kirobbanását hazánkban, ezért…

Közzétette: Jobbik Magyarországért Mozgalom – 2020. március 13., péntek

.

Valódi Hírek