Rendkívüli hír: Egész Olaszországra kiterjesztik a karantént, 60 millió ember kerül vesztegzár alá

Az olasz kormány azután döntött így, hogy az elmúlt két napban már negyedóránként (!) halt meg egy ember koronavírusban.

Keddtől egész Olaszország területére kiterjesztik az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozására hozott, eddig csak az ország északi részén bevezetett intézkedéseket – jelentette be az olasz miniszterelnök.

Giuseppe Conte közölte: egész Olaszországot úgy fogják lezárni, mint a járvány egyik gócpontjának tartott észak-olasz Lombardia tartományt.

Az országban betiltanak minden nyilvános rendezvényt, csak és kizárólag munkába lehet menni, illetve vészhelyzet miatt lehet kimozdulni.

Conte szerint a döntésre azért volt szükség, hogy megvédjék Olaszország polgárait, és szerinte most a legjobb döntés otthon maradni.

Conte hozzátette, hogy a határozatot hétfőn írja alá, és holnaptól lép érvénybe.

A határozat

60 millió ember

életét befolyásolja.

Tilos lesz minden nyilvános esemény, bezárnak a mozik, konditermek, diszkók, temetések, esküvők, mindenféle sportrendezvények.

Olaszországban vasárnap és hétfőn is naponta hozzávetőleg 100 új halálos áldozatot (!) jelentettek be (= átlagosan 15 percenként egy áldozat).

Az ország északi része eddig is karantén alatt volt, gyakorlatilag most ezt terjesztették ki az egészre. A sportélet leállását már korábban bejelentették.

Olaszországban hétfő estig összesen 9127 megbetegedést jelentettek. Eddig 463 halálos áldozata volt a járványnak az országban, 724-en pedig meggyógyultak.

Az EU országai közül Olaszország érintett a legsúlyosabban a koronavírus-járványban, a második legfertőzöttebb Franciaországban „csak” 1209 fertőzöttet regisztráltak eddig.

(Guardian / Index)

Valódi Hírek