Lelőttek egy szíriai menekültet a görög határőrök, meghalt

Ma reggel történt a tragédia.

Törökországból próbált bejutni Görögországba az a szír bevándorló, aki hétfőn meghalt a határ mellett, amikor a görög határőrök próbálták megakadályozni, hogy bejusson az országba – írja a Yahoo a Reutersnek nyilatkozó török forrásokra hivatkozva.

Úgy tudni, az illegális bevándorló azokba a sérülésekbe halt bele, amiket akkor szerzett, amikor a határőrök próbálták feltartóztatni.

Hétfőn reggel dulakodás alakult ki, amire válaszul a görög határőrök a levegőbe lőttek, ám – egyelőre tisztázatlan körülmények között – az egyik lövés a torkán talált el egy fiatal szíriai menekültet, Ahmed Abu Amadit, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe – írja a Cumhuriyet című török lap.

Recep Tayyip Erdogan pénteken jelentette be, hogy Törökország „már nincs abban a helyzetben, hogy fel tudja tartóztatni a menekülteket”, és megnyitják a határokat az Európa felé igyekvők előtt.

Görögország a határvédelem megerősítésével reagált.

Az utóbbi napokban a görög határőrség és a rendőrség készenléti egységei könnygázt és villanógránátokat is bevetettek a Törökország és Görögország közötti szárazföldi határátkelőknél gyülekező csoportok feloszlatására.

A görög rendőrség szerint péntek óta több mint 15 500 illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg.

(Index / 24.hu)

Valódi Hírek