Balhé: Részegen vezetett egy fideszes képviselő, majd a rendőröket kezdte anyázni Balatonalmádiban

Előtört a polgári kultúra.

Fennakadt a közúti ellenőrzésen Balatonalmádi egyik fideszes önkormányzati képviselője – írja a Veszpresszó.hu helyi portál.

A rendőrök alkoholt találtak a politikus szervezetében, emiatt bevonták a jogosítványát.

A portál információi szerint a képviselő nem vette jó néven az intézkedést és szidalmazni kezdte a rendőröket, miközben politikusi mivoltára hivatkozott.

A balatonalmádi Polgármesteri Hivatal munkatársa a Veszpresszónak elmondta: a fideszes képviselő ellen

ittas vezetés és becsületsértés

miatt indult eljárás, amiről várhatóan a holnapi rendes testületi ülésen be is fog számolni a rendőrkapitány.

Maga az ittas vezetésen kapott képviselő nem reagált a portál megkeresésére, amely azonban más forrásból úgy értesült, hogy a Fidesz lemondatja a képviselőt.

Ez azonban felboríthatja a kiegyenlített 4-4-es testületi kvótát, és a listán következő jelölt válna automatikusan képviselővé, aki az Aranyhíd Polgári Egyesület tagja.

A Magyar Hang megkeresésére a Veszprém megyei rendőrség azt válaszolta, hogy Balatonalmádiban, a Baross Gábor utcában igazoltattak egy gépkocsival közlekedő férfit február 22-én 22 óra 6 perckor.

A férfit további mintavétel miatt a járőrök előállították, majd elvitték az orvosi ügyeletre, ami során a férfi többször szidalmazta a rendőröket.

A lap kérdésére megerősítették, hogy egy balatonalmádi önkormányzati képviselőről van szó, akivel szemben ittas járművezetés és becsületsértés vétség elkövetésének gyanúja miatt folyik eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

FRISSÍTÉS: Szakál Balázs Dániel csütörtökön magára vállalta a történteket, bejelentette kilépését a Fideszből, de a mandátumát megtartaná. Bővebben itt:

FRISS: Kilép a Fideszből, de nem mond le az ittasan vezető, majd a rendőrökkel balhézó képviselő (+videó)

.

(Veszpresszó / Index / Magyar Hang)

Valódi Hírek