A DK felszólította Orbánt, hogy szerezzen több pénzt az országnak, ha akkora hazafi (+videó)

Megkezdődött az uniós csúcs az EU következő költségvetéséről, hatalmas a tét.

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja Orbán Viktort, hogy

„ne panaszkodjon, hanem életében először dolgozzon meg a magyar érdekért, és szerezzen több pénzt Magyarországnak”

– mondta Dr. Molnár Csaba, a DK európai delegációvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Molnár hangsúlyozta: az Európai Unió következő ciklusának költségvetéséről szóló, csütörtökön kezdődő EU-csúcs alapvetően meghatározza Magyarország és a magyar emberek jövőjét,

“mivel a magyar gazdaság a külföldi autógyártók mellett az EU lélegeztető gépére van csatolva a Fidesz gazdaságpolitikája miatt.”

Molnár Csaba szerint ugyanakkor Orbán Viktornak

„az EU messze legkorruptabb kormányának vezetőjeként nyilván nehéz lesz meggyőznie a többi uniós vezetőt arról, hogy több pénz jusson Magyarországnak”.

Ide vezetett az uniós pénzek szétlopása, és az, hogy Orbán Viktor az elmúlt években nem szövetségeket épített, hanem elidegenítette Magyarországtól az összes uniós vezetőt – húzta alá.

Ettől függetlenül a DK azt kéri a miniszterelnöktől, hogy „ne duzzogjon, hanem dolgozzon, tárgyaljon”.

Molnár Csaba emlékeztetett arra: 2005-ben Gyurcsány Ferencnek miniszterelnökként még a költségvetés elfogadása előtti utolsó éjszakán is sikerült elérnie, hogy a Magyarországnak járó támogatások egymilliárd euróval nőjenek.

“Ez az igazi hazafiság, nézzük meg, hogy Orbán Viktor is van-e olyan jó hazafi, mint Gyurcsány Ferenc, és meg tudja-e emelni a nekünk juttatott támogatásokat!”

A politikus szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején közel 30 milliárd euró jutott Magyarországnak az európai uniós költségvetésből.

Hét év múlva, amikor már Orbán Viktor tárgyalt, 23 és fél milliárd eurót kapott az ország, a mostani terv pedig kevesebb mint 18 milliárd euró.

Ha ez a tervezett összeg jár majd Magyarországnak a tárgyalások végén is, akkor a DK „egyértelmű ítéletet” hirdet:

„Gyurcsány Ferenc legalább kétszer annyira hazafi, mint Orbán Viktor, mert kétszer annyi pénzt tudott hozni a magyar embereknek, mint amennyi Orbán Viktornak sikerült”

– mondta Molnár Csaba.


.