Karácsony bojkottot hirdetett a HírTV ellen – Nem hajlandó nyilatkozni a szennycsatornának

Egy hétvégi riportjuk miatt telt be a pohár.

„Amíg a Hír TV nem kér bocsánatot a neonácikat mosdató, az antifasiszták tevékenységét megkérdőjelező riportjáért, addig sem én, sem a főpolgármester-helyettesek, sem a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai nem adnak nyilatkozatot a Hír TV-nek, és nem is teszünk eleget semmilyen meghívásuknak.

Erről ma levélben értesítettem Répásy Bálintot, a Hír TV vezérigazgatóját.”

– közölte hétfőn a Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármesternél a HírTV egy hétvégi riportja verte ki a biztosítékot: a fideszes propagandacsatorna ugyanis igencsak sajátos módon számolt be a szombaton megrendezett kitörés-napi szélsőjobboldali gyűlésről.

A csatorna híradásában egységes, összefüggő eseménysornak mutatta be az 1945-ös kitörésre mint hőstettre emlékező eseményt, a számos szélsőjobboldali által is látogatott emléktúra indulását a Várból, valamint azt a kiállításmegnyitót, amelyen V. Naszályi Márta I. kerületi, Őrsi Gergely II. kerületi ellenzéki polgármesterek közösen vettek részt Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes kerületvezetővel és Karácsony Gergely főpolgármesterrel, valamint Ungváry Krisztiánnal, az ötletgazda történésszel.

A Hír TV anyaga szerint „antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket”, azt azonban nem tették egyértelművé, hogy az antifasiszta tüntetők nem Karácsonyék, hanem a Városmajorban gyülekező szélsőjobboldal ellen tiltakoztak.

A „kiegyensúlyozott tájékoztatás” jegyében pedig csupán Pokorni Zoltánt, illetve a szélsőjobboldali esemény egyik fő szónokát, a Légió Hungária vezetőjét, Incze Bélát idézték.

V. Naszályi Mártától és Karácsony Gerelytől egy szó sem került be a híranyagba.

(via mérce.hu)

Valódi Hírek