Agyatlan Fidesz-propagandára adott százmilliókat Orbán egy szlovákiai médiacégnek

A határon túl is mossák az agyakat.

Közel 475 millió forintot kap a felvidéki Pro Média Alapítvány „működési költségekre” és „eszközfejlesztés támogatására” – szúrta ki a Magyar Hang a Bethlen Gábor Alapítvány oldalán közzétett bizottsági határozatból.

A szlovákiai fideszes zombipárthoz, az MKP-hoz közelálló felvidéki médiavállalkozás termékei alig fogynak, cserébe viszont tökéletesen visszamondják a magyar kormánypropaganda szólamait.

A most támogatott Pro Média Alapítvány felel a felvidéki Magyar7 nevű hetilap kiadásáért, valamint a Ma7.sk portált is ők üzemeltetik.

A lap nem titkoltan a magyar kormány jelszavait hangoztatja, egyik véleménycikkében például bőszen sorosoznak, „Gyuri bácsiznak”, illetve kritizálják a „Dobrev-féle liberálbolsi különítmény brüsszeli garázdálkodását”.

Az alapítványt és médiatermékeit a Magyar hang felvidéki forrásai egyértelműen a Fidesz szlovákiai zombipártjához, az MKP-hez kapcsolják.

A lassan két éve működő Magyar7 nevű hetilap nem tűnik piaci sikernek – nem merik auditálni, és ugyan nyomott áron, egy euróért árulják, piaci információk szerint 1500–1600 példányt tudnak eladni belőle hetente. Még úgy is, hogy az MKP-s önkormányzatoknak „illik megrendelniük”.

Mindeközben az évtizedek óta létező Vasárnap nevű, kiegyensúlyozott felvidéki hetilap 19 ezer példányban fogy.

 

Valódi Hírek