Fordulat: 12 évet kér az ügyészség a veronai buszbalesetet okozó sofőrre

A túlélő sofőrre vallott a koronatanú.

Áttörést hozott a három évvel ezelőtti, 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset hétvégi bírósági tárgyalása.

A Blikk azt írja: Papp Róbert, a síutat szervező pedagógus (egyben az ügy koronatanúja) a veronai bíróságon határozottan kijelentette: a becsapódás pillanatában V. János, a tragédiát túlélő buszsofőr ült a volánnál.

V. János korábban azt állította, hogy az ütközésben szörnyethalt váltótársa vezetett, csakhogy a vallomást tévő pedagógus a sofőr mögött utazott.

A sofőr ezúttal sem vett részt a tárgyaláson, az olasz törvények értelmében ez nem kötelező, így nem hallhatta, amint az ügyész 17 ember halálának okozásával vádolta, és gyorsított eljárásban a legszigorúbb,

12 év börtönbüntetést kért rá.

Az ügyben itthon gyanúsítottként hallgatták ki a férfi háziorvosát, aki tudott a buszsofőr alvászavaráról, mégsem végezte el a sofőr soron kívüli egészségi alkalmassági vizsgálatát.

Tizenheten haltak meg a három évvel ezelőtt történt szerencsétlenségben, amelyben a Verona melletti autópályán a franciaországi síelésből hazatartó iskolásokat szállító magyar autóbusz egy felüljáró pillérjének ütközve kigyulladt, egy sérült később a kórházban hunyt el.

Később kiderült, hogy a busz nem volt műszaki hibás, a hozzátartozók az életben maradt sofőrt hibáztatták.

Vizsgálat indult ellene, ezt azonban korábban lezárták.

Tavaly év végén az elhunytak hozzátartozói 18 keresztet állítottak a túlélő buszsofőr háza előtt.

Valódi Hírek