Orbánék törvényt módosítanak Dézsi Csaba miatt, hogy egyszerre lehessen kardiológus és polgármester

Rácz Zsófia után most a győri polgármester miatt is belenyúlnak a „gránitszilárdságú” törvényeikbe.

Dézsi Csaba András ígéretet kapott arra a Fidesztől, hogy Győr polgármestereként is lehetővé teszik a számára, hogy folytathassa a munkáját mint kardiológus orvos – erősítette meg a megválasztott polgármester az atv.hu-nak.

Emlékezetes, hogy Kövér László a közös kampányvideójukban jelentette ki: Dézsi András “a betegeit nem fogja cserben hagyni”. Ehhez azonban törvénymódosítás kell.

“Igen” – erősítette meg az atv.hu kérdésére Dézsi Csaba, a tegnapi győri polgármester-választás fideszes győztese, hogy a jövőben is folytatni fogja orvosi munkáját mint kardiológus, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa.

Mint megírtuk: a Fidesz-KDNP jelöltjeként tegnap megnyerte az időközi választást: 56-39 százalékos arányban legyőzte Pollreisz Balázst, az MSZP győri elnökét.

Dézsi tehát még a vasárnapi választás előtt ígéretet kapott arra a Fidesztől, hogy polgármestereként is praktizálhat. Ez azonban a hatályos jogszabályok szerint összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel, a törvény a “tiltólistán” nevesíti az orvosokat, egészségügyi dolgozókat is.

Így akkor dolgozhat kardiológusként is tovább, ha módosítják a polgármesterek jogállásáról szóló rendelkezéseket.

Emlékezetes: Orbánék néhány hete egy 22 éves egyetemista lány, Rácz Zsófia miatt módosítottak törvényt, hogy Rácz diploma nélkül is az EMMI helyettes államtitkára lehessen.

(atv.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek