Rabosította az ügyészség Varju Lászlót, a teljes ellenzék kiállt a képviselő mellett (+videó)

Polt Péterék bűnözőként bánnak az ellenzéki képviselővel, akinek az a „vétke”, hogy vadállati módon bántalmazták őt az MTVA gorillái.

Hétfő délután rabosította a Központi Nyomozó Főügyészség Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjét.

Ez azt jelenti, hogy ujjlenyomatot vettek és fényképeket készítettek róla, de őrizetbe nem vették.

A DK politikusát választás rendje elleni bűntettel, garázdaság vétségével, valamint súlyos testi sértéssel gyanúsítják, miután 2018. decemberében az MTVA biztonsági őrnek nevezett gorillái vadállati módon bántalmazták a közmédia épületében jogszerűen tartózkodó képviselőt.

Varju ma az ügyészség épülete előtt úgy fogalmazott:

„Ez a mai színvonal ezen az ügyészségen, miközben másutt százmilliárdokat költenek el arra, hogy ők a saját igazukat képesek legyenek bizonyítani.

Még azt is mondhatnám, hogy szerencsére a lábujjaimat nem kenték össze”.

„Mindazok, akik megrendelték ezt a mai cselekményt, pontosan ugyanazok, akik az MTVA-nál elrendelték azt, hogy képviselőket vegzáljanak, ugyanazok, akik képviselőkkel szemben hoznak törvényt arról, hogy a lehetőségeiket, az ellenőrzés jogát kétségbe vonják” – tette hozzá Varju.

A DK képviselője figyelmeztetett arra, hogy őket emberek tízezrei választották meg, és milliók támogatnak a választás során abban, hogy a Fidesz NER-rendszerével szembeszálljanak.

„A NER rendszer nemcsak jegybankelnök, hanem ügyészség is, amely a panaszomat elutasította, és sor kerülhetett arra a rabosításra, amellyel ők piszkolták össze azt a kezemet, amely tiszta, és jogilag biztos vagyok a magam igazában”

– mondta Varju.

Hangsúlyozta: a szólásszabadságért minden esetben kiállnak, és azokért, akik többségben vannak ebben az országban, mert úgy véli, hogy a parlamentben választási csalás eredményeként van ma többségben a Fidesz, és ez csak átmeneti állapot.

„Bukjon meg, legyen ez is egy lépés a Fidesz bukása felé,

amikor a Fidesz választási csalását ilyen módon próbálja eltüntetni, és fedezni”.

– tette hozzá.

Hadházy Ákos független képviselő szerint egy vicc, hogy az MTVA smasszereit futni engedte a Magyar Ügyészség, és megvádolja garázdasággal a képviselőt, aki csak védekezni próbált.

„Akkor tudjuk megállítani, ha nem néhány tucatnyian, hanem több ezren leszünk” – mondta Hadházy.

Bősz Anett, elmesélte a mentelmi bizottság elnökének megjegyzését, hogy Varju László megfogta valakinek a vádliját.

Hozzátette: Hargitay János elfelejtette elmondani, hogy mindeközben

Varju László hátán hárman térdeltek.

„Ki fogunk állni egymásért, nem lehet megfélemlíteni ezt az ellenzéket” – tette hozzá.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy ma nem csak Varju Lászlót gyanúsították meg, nem csak Varju László ellen intéztek támadást, hanem mindazok ellen, akiket ő képvisel.

„És nyugodjon meg a kormánypárt, az ő szavazóik többsége is elutasítja ezt a gyakorlatot. Amit Varju ellen tettek, az egész társadalom ellen elkövetett bűn, és biztos vagyok benne, hogy ezért a bűnért, nem is olyan sokára, felelni fognak”

– tette hozzá Tordai.

Kanász-Nagy Máté Újpest LMP-s alpolgármestere azt mondta, hogy az ő pártja is szeretné Varju Lászlót arról biztosítani, hogy teljes mértékben szolidárisak vele, és teljes mértékben támogatják őt ebben a harcban.

A NER ebben a konkrét ügyben nem a felelősöket, nem a bántalmazókat állítja pellengérre, hanem Varju Lászlót szeretné megfélemlíteni.

„Fáj nekik az, amilyen ügyeket feltárunk, amilyen számlákat, szerződéseket megmutatunk, és szeretnék ezt a munkát ellehetetleníteni, de mi Varju László mellett állunk és ezt nem fogjuk hagyni”

– mondta az alpolgármester.

Videó:

.

Valódi Hírek