Visszatért Habony Árpád és rögtön felpörgette a fideszes gyűlölet-kommunikációt

Orbán legújabb gumicsontjait már ő találta ki.

Habony Árpád kommunikációs tanácsadó ötlete volt a nemrég megindított, a romák, a börtönlakók és a bírók ellen indított kormányzati kampány – írja a Népszava.

Habony az elmúlt éveket Londonban töltötte, ahonnan az elbukott őszi önkormányzati választások után hívták vissza Orbánék.

A Népszavának névtelen forrása azt mondta, Habony nem abban jó, hogy a semmiből építsen kampányt, hanem hogy létező ügyekben találja meg a lehetőségeket, és meglévő előítéleteket erősítsen fel.

A mostani kommunikációs offenzíva alapját a szegregált gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítés, illetve a börtönviszonyok miatt fizetendő kárpótlás adta.

Mindkét esetben célponttá lettek a jogot alkalmazó bírók is.

A lapnak nyilatkozó bennfentesek megjegyzik, hogy könnyű az irigységre és a cigányellenességre játszani, de hosszú távú stratégiát erre kockázatos építeni.

Eközben a Magyar Nemzet arról ír, hogy a Fidesz február 13-14.-i évadnyitó frakcióülésén éppen ezek a témák kerülnek majd elő, ami azt vetíti előre, hogy a következő hetekben-hónapokban vélhetően a romák, az elítéltek és a bírók elleni uszítástól lesz hangos a közélet.

(Népszava nyomán)