Mit épít Orbán olyan lázasan a föld alatt? – Újabb verzióval állt elő a kormányhivatal

Fordulat.

Beszámoltunk róla, hogy több hónapnyi meddő kérdezősködés után a múlt héten választ kapott Hadházy Ákos arra a kérdésére, hogy mire kapott építési engedélyt Orbán Viktor a sokáig eltitkolt hatvanpusztai telkén.

Hadházy akkor azt a választ kapta:

gazdasági portaépület

lesz a nagyjából ezer négyzetméteres, föld alatti (!) építmény.

Az ellenzéki képviselő a hétfő reggeli posztjában arról számol be, hogy új választ kapott a kormányhivataltól, eszerint már

majorságra és kiegészítő épületeire

kaptak engedélyt Orbánék.

Hadházy szerint ez a magyarázat is ezer sebből vérzik.

Idézzük a független képviselőt:

„Új verzió Hatvanpusztán: MAJORSÁGRA ÉS KIEGÉSZÍTŐ ÉPÜLETEIRE kaptak engedélyt Orbánék.

Egy hete a járási kormányhivatal természetvédelmi osztálya azt írta, PORTAÉPÜLET épül a föld alatt és felett Alcsútdoboz mellett.

Most az építési osztály egy másik verziót talált ki . Ez csak első olvasásra kevésbé meredek és kínos, mint az eredeti “porta” verzió.

Az egyik baj az, hogy még mindig nagyon nehéz elképzelni hogy mit keresnek MAJORSÁG KIEGÉSZÍTŐ ÉPÜLETEI A FÖLD ALATT.

A másik, hogy érdemes elgondolkodni, hogy mit is jelent a „MAJORSÁG”. Van ugyanis egy történelmi és egy mai értelembe vett értelmezése és mindkettő elgondolkodtató.

1️⃣ A történelmi jelentése: a földesúr saját birtokrésze a feudalizmus idején, amit a jobbágyok műveltek kötelező munkával (ez volt a robot), illetve a majorságnak saját cselédei is voltak. Ehhez, azt hiszem, nem kell kommentár.

2️⃣ A mai jelentése: mezőgazdasági gazdálkodási központ, egy nagyobb gazdaság, mezőgazdasági üzem, rendszerint a településen kívül, a hozzá tartozó földekkel, ahol gazdasági épületek (istállók, magtárak) és más építmények, esetleg lakóházak vannak.

Szóval Orbánék aranykalászos gazdák lettek! Csak az a gond, hogy az a bizonyos 10 ezer hektár (közte a Hatvanpusztát körülvevő földek) nem az övék, hanem nagyobbrészt a Mészáros családé… Persze, mindent meg lehet oldani.

🏡 A hatvanpusztai birtoknak amúgy is kacifántos a közelmúltja, nemrég még Mészáros Lőrinc bérelte (legalábbis fizetett ezen a jogcímen) Orbán Viktor apjának cégétől, de valamiért mégis a miniszterelnök tartotta itt a kutyáját…

Aztán ezt a céget, a CZG Kft-t tavaly végelszámolással megszüntették, persze az ingatlan előbb kikerült belőle: Orbán Győző lényegében megvette saját magától. Ezek után kezdődött a nagy építkezés.

A kormányhivatalból egyelőre ennyit lehetett kiszedni, már csak két kisebb kérdésem lesz hozzájuk: MIKOR adták ki az engedélyt, illetve hogyan lehet, hogy az egyik műemléki védettségű épületet elbonthatják?

Egyelőre tehát csak találgathatunk, mi készül Hatvanpusztán és kit is fog valójában szolgálni. Az én tippem az, hogy két luxuskivitelű kúria épül, egy nagy, földalatti garázzsal, és valójában wellness központ lesz az a majorság. Ami persze – szükség esetén – kényelmes menedékként és akár óvóhelyként is üzemelhet….”

Új verzió Hatvanpusztán: MAJORSÁGRA ÉS KIEGÉSZÍTŐ ÉPÜLETEIRE kaptak engedélyt Orbánék. Egy hete a járási kormányhivatal…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. január 19., vasárnap

.

 

Valódi Hírek