Elképesztő: Milliókat lopott a gyerekektől, de most is tanít a fideszes tanár

Az osztálykirándulásra félretett pénzüket nyúlta le.

Előbb tagadta, majd elismerte bűnösségét az a fideszes önkormányzati képviselő, aki egy V. kerületi iskola alapítványától lopott milliókat.

A rendőrség korábban leállította a nyomozást azzal, hogy nem történt semmi törvénytelen.

Mint azt mi is megírtuk: akkor azt mondták, hogy nem lenyúlta a pénzt, csak hazavitte.

A hvg.hu ott volt a tárgyaláson, ahol a gyerekek tanulmányaira, kirándulására szánt pénzt lenyúló tanárt végül jogerősen elítélték.

A kiszabott pénzbüntetést részletekben fizetheti ki a pedagógus, aki jelenleg is egy iskolában dolgozik – miközben a megrövidített alapítvány szerint máig nem térítette meg a diákjaiknak okozott teljes kárt.

A tanár, aki az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium egykor

„a fideszes tanár úrként”

emlegetett pedagógusa, elismerte bűnösségét.

A most már jogerősen elítélt Király András Győzőt azért emlegették így, mert a bűncselekmény idején a tanítással párhuzamosan az V. kerületi önkormányzatban a Fidesz–KDNP által delegált tag volt, ráadásul pont a Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságban.

Király éveken át dézsmálta az iskolai alapítvány pénzét, összesen 3 millió forintot elsikkasztva abból, amit a szülők, egykori diákok és más támogatók adtak össze a gyerekeknek táborozásra, kirándulásra, tanulmányi jutalmakra.

A lap iskolai forrásokra hivatkozva azt állítja, a tanár fideszes hátterével magyarázták, hogy az ügyet először megpróbálták eltussolni, az összehívott tantestület tagjaival még egy titoktartási nyilatkozatot is aláírattak, nehogy kitudódjon az eset.

Miután a történtek kirobbanása táján az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumból szabadságra ment, majd végleg eltűnt, Király egy másik iskolában helyezkedett el, a fenntartó Klebelsberg Központ (akkori lánykori nevén Klik) pedig valósággal eltitkolta, hol alkalmazzák.

A most decemberi tárgyalás elején, a pedagógus elmondta, hogy jelenleg is tanítóként dolgozik, de azt nem, hogy hol, és a tankerületi központ sem árulja el.

A Szemerések a Szemeréért Alapítvány kuratóriumának egyik jelenlegi tagja névtelenséget kérve felháborítónak nevezte, hogy Király még mindig gyerekekkel, pedagógusként dolgozik, hiszen „most már jogerősen kimondták róla, hogy egy bűnöző”.

Főleg azért tartja ezt elfogadhatatlannak, mert szerinte a sikkasztás az iskolájuk életére máig hatással van, „hosszú távon hat a bizalomvesztés”.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek