Novák olyan érveléssel védte meg Rácz Zsófia kinevezését, hogy könnyezni kezdett a szirakúzai Mária-szobor

Szó bennszakad, hang fennakad.

Akkora vihart kavart a diploma nélküli, 22 éves egyetemista lány helyettes államtitkári kinevezése, hogy Novák Katalin még most, hetekkel később is szükségét érezte, hogy magyarázkodjon miatta.

Novák a szombati Magyar Hírlapnak adott interjújában elképesztő érveléssel védte meg Rácz Zsófia kinevezését.

Annyira szép a szöveg, hogy muszáj idéznünk szó szerint:

„Mindenekelőtt tisztázzuk: Rácz Zsófi még nem kapta meg a kinevezését, tehát szó nincs utólagos törvénymódosításról, ahogy sokan terjesztik.”

Magyarán az, hogy Novák december 4-én bejelentette Facebookon, hogy Rácz lesz a következő helyettes államtitkár, majd EZUTÁN a Fidesz-KDNP törvényt módosított, Novák szerint nem számít utólagos törvénymódosításnak, hiszen még formálisan nem is nevezték ki.

Ugyanerről az ügyről egyébként még Deutsch Tamás is azt mondta az Index élő műsorában, hogy az egy helyes dolog, hogy egy fiatal lány foglalkozhat államtitkár-helyettesként az ifjúság ügyeivel, de szerinte előbb kellett volna jogszabályt módosítani, és csak utána javasolni valakit egy tisztségre.

Novák az interjúban még hozzátette:

„Nem általánosan nyitottuk meg a lehetőséget, tehát mostantól nem lehet helyettes államtitkár bárki, akinek nincs diplomája. A változás kizárólag az ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkári munkakörre vonatkozik.”

Novák Katalin emellett elmondta azt is, hogy aki Ráczot támadja, annak valójában nem azzal van baja, hogy törvényt módosítottak a kinevezéséért, hanem azzal, hogy fiatal és nő.

(Magyar Hírlap / Index nyomán)

Valódi Hírek