Forranak az indulatok, több mint tízezer belügyest kihagytak az év végi 500 ezres prémiumból

Elképesztő igazságtalanság.

A tervezett, december 23-i kihirdetés helyett végül ma jelent meg, 51/2019 szám alatt a Magyar Közlönyben az a miniszteri rendelet, amely

bruttó 500.000 forintos,

év végi „fegyveres testületi juttatást” ad a Belügyminisztérium alá tartozó rendvédelmi szervek (rendőrség, tűzoltóság-katasztrófavédelem, büntetés-végrehajtási őr) hivatásos tagjai számára.

A most megjelent rendelet szerint:

„A 2019. december 1. napján hivatásos szolgálati jogviszonyban álló tagja – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – 2019. december hónapban bruttó 500 000 forint mértékű egyszeri fegyveres testületi juttatásra (e § vonatkozásában a továbbiakban: juttatás) jogosult. A juttatást 2019. december 31-ig kell kifizetni.”

Szabó Zoltánné, Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) alelnöke a Mérce.hu-nak megerősítette, hogy a juttatásból kimaradnak a hivatásos állományú kollégákkal együtt dolgozó, igazgatási jogviszonyban alkalmazott irodai, adminisztratív állomány alkalmazottai.

Azaz a fegyvertelen szolgálatot ellátó több mint 10.000 belügyes egy fillért sem kap a prémiumból.

„Ők ugyanúgy túlóráznak, ugyanúgy vezényelhetőek, és ugyanannyit dolgoztathatóak, mint a fegyveres állomány, így ez egy elképesztő igazságtalanság.”

-fogalmazott a szakszervezet alelnöke.

(címlapkép: Béres Attila / Magyar Nemzet)

 

Valódi Hírek