Rendkívüli hír: Lemondott Gréczy Zsolt

Nem akar terhére lenni a pártjának.

Lemondott parlamenti képviselői mandátumáról Gréczy Zsolt – ezt maga az érintett jelentette be az ATV Egyenes Beszéd című műsorában pénteken este.

A DK politikusa elmondta: ma délután hozta meg a döntést, amelynek értelmében 2019. december 31-i hatállyal lemond a képviselői posztjáról.

Gréczy hozzátette: a nap folyamán felhívta Gyurcsány Ferencet, aki elfogadta a döntését.

Mivel Gréczy Zsolt listáról jutott a Parlamentbe, ezért az utódja személyéről a DK elnöksége dönt majd, a DK-frakció változatlanul 9 fővel működhet tovább.

A politikus a döntése indokaként elmondta: nem szeretné, hogy a DK-t bármilyen módon terhelje ez a történet, ezért megteszi a kötelességét.

Mint mondta, a Demokratikus Koalíció egy év alatt megduplázta a támogatottságát, az EP-választásokon 16 százalékot ért el, és az önkormányzati választásokon a teljes ellenzékkel közösen szintén komoly eredményeket értek el. Gréczy Zsolt nem szeretné, hogy a DK sikerszériája az ő története miatt megtörjön.

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán reagált kollégája döntésére.

A DK elnöke azt írja:

„Ma is megtanultuk, hogy a jog igazsága nem egyenlő a politika igazságával.

Gréczy Zsolt hülyeséget csinált. Magánéleti hülyeséget. De mert közszereplő és a privát képeit valakik nyilvánossá tették, a magánügyből közügy lett.

Zsolt az eddig megismert állításokkal ellentétben nem zaklatott senkit. Szerelmi kapcsolatai meg nem tartoznak ránk. Nem ítélkezünk szerelem dolgában. Ellenfeleink megtették.

Borkai mocskának pusztítását most Gréczyn törlesztik. Ilyenek. Tanulunk belőle.

Zsolt a mai napon bejelentette, hogy lemond országgyűlési képviselői mandátumáról. Ezek után más körülmények között fog segíteni bennünket. Mi meg vigyázunk rá.”

Ma is megtanultuk, hogy a jog igazsága nem egyenlő a politika igazságával. Gréczy Zsolt hülyeséget csinált. Magánéleti…

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2019. december 20., péntek

.

Mint arról beszámoltunk: a DK politikusáról az elmúlt napokban privát fotókat tett közzé különböző szélsőjobboldali portálok. Gréczy elismerte a képek valódiságát, de elmondta: nem zaklatott senkit, a képei köré szőtt sztori kitaláció volt.

Videó a mai bejelentésről:

ÉLŐ: Gréczy Zsolttal beszélgetünk az elmúlt napok botrányáról

ÉLŐ: Gréczy Zsolttal beszélgetünk az elmúlt napok botrányáról

Közzétette: atv.hu – 2019. december 20., péntek

.

Valódi Hírek