Karácsony Gergely kitüntette a 18 éves lány életét megmentő BKV-sofőrt

A gyors segítségnek köszönhetően a lány károsodás nélkül élte túl a hirtelen szívleállást.

Vaskó Sándor trolibusz-sofőr november 13-án mentette meg egy 18 éves fiatal lány életét: a hirtelen szívhalál miatt rosszul lett lány újraélesztését még a mentők kiérkezése előtt megkezdte.

Ennek köszönhetően a beteg – aki addig nem ismert veleszületett szívelégtelenségben szenved – mindenféle szellemi károsodás nélkül vészelte át a hirtelen keringés összeomlást.

Vaskó elmondta: 15 éve dolgozik a BKV-nál trolibuszvezetőként, korábban a 78-ason, 79-esen, most a 77-esen. Százhatvanszoros véradó, csontvelődonor.

Karácsony Gergely és Vaskó Sándor (fotó: Facebook)

Vaskó Sándor most először vett részt elsősegélynyújtásban, újraélesztésben. Az utasok jelezték, hogy egy fiatal hölgy rosszul lett a járatán és összeesett.

„Hátramentem, megnéztük, hogy van-e pulzusa, légzése – ekkor még volt. Egy utas közben már hívta a mentőket is, én pedig lehúztam az áramszedőket és értesítettem a forgalomirányítást.

Az utasok leszálltak, csak 3 utas maradt a járművön, akiktől nagyon sok segítséget kaptam. Ugyanis észleltük, hogy a hölgy már nem lélegzik. A stabil oldalfekvésből ekkor hanyatt fektetve azonnal megkezdtem a mellkaskompressziót.”

– mondta a történtekről.

Azt is elmondta: a mentőorvos közben a kihangosított telefonon keresztül adta a szükséges instrukciókat. Rövidesen azonban ott voltak a mentők is, és átvették az újraélesztést.

A lányt még válságos állapotban szállították be az Uzsoki Utcai Kórházba, ám 2 nappal később azzal hívta fel az édesanyja és a kórház orvosa is, hogy a beteg magához tért.

Valódi Hírek