„Ha egyetlen ember is meghal emiatt, a Fidesz lesz a felelős!” – Egészségügyi ellátás nélkül hagy százezreket a kormány

Pont a legszegényebbekbe rúgnak bele Orbánék.

Ma nem csupán a kultúra finanszírozásával kapcsolatos gyalázatos törvényt fogadták el, hanem egy új törvény azokat az embereket veszi célba, akiknek valamilyen okból nincs rendezett társadalombiztosításuk

– fogalmazott szerdán Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

Mint arról mi is beszámoltunk, ennek az lesz a következménye, hogy akár több százezer magyar csakis akkor juthat orvosi ellátáshoz, hogyha készpénzben kifizeti annak az árát.

Az eddigi gyakorlat alapján a tb később kérte az összeg rendezését, s ez lehetővé tette, hogy tisztázhassák, egyáltalán rendben van-e az adminisztráció, s mi a problémának az oka.

Ezzel a törvényjavaslattal azokba rúgnak bele, akik a legrosszabb helyzetben vannak: akik munkanélküliek, s már elvesztették a segélyt, de nem kaptak közmunkát sem; akik háztartásbeliek; akiknek tönkrement a vállalkozásuk, vagy akik nem tudtak elhelyezkedni diploma után.

„Mindazok, akik vagy nem tudják fizetni a havi 7500 forintos járulékot, vagy fizetik ugyan, de adminisztrációs problémák miatt ez nem jelenik meg a társadalombiztosítás rendszerében” – mondta Arató Gergely.

Emlékeztetett, hogy az ellenzéki pártok kezdeményezték a szavazás egyhetes halasztását, hogy újabb módosító indítványokat nyújthassanak be, de a kormánytöbbség ezt leszavazta.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyenkezhet a magát nemzetinek és keresztényinek hazudó Fidesz, amely több százezer magyar ember egészségügyi ellátását veszi el, lehetetlen helyzetbe hozva őket.

A Fidesz úgy döntött, hogy az egészségügy mégiscsak lehet üzlet, s a pénzt azoktól kell elkérni, akiknek a legkevesebb van belőle.

Hozzátette:

„Ezekért az emberekért a kormánynak kell vállalnia a felelősséget, mind politikailag, mind erkölcsileg.

Ha egyetlen ember is lesz, aki azért nem mer elmenni orvoshoz, mert attól fél, hogy nem kapja meg a szükséges ellátást, ha egyetlen embert is elküldenek a rendelőből, mert nem tud fizetni,

s emiatt meghal vagy súlyos beteg lesz, akkor azért a kormány és a Fidesz lesz a felelős.”

Legalább félmillió embert fenyeget az a veszély, hogy ezután csak akkor tud orvoshoz menni, ha fizetni tudják az orvosi és kórházi ellátást, s a gyógyszereket is csak teljes áron vehetik igénybe – tette hozzá Arató.

Videó:


.

Kapcsolódó cikkünk:

Durva változás jön, 700 ezer embert zárnak ki az állami egészségügyi ellátásból

.

Valódi Hírek