A kirúgott FŐTÁV-vezér egy nappal a választások előtt írt alá egy kétmilliárdos szerződést

Gyanús ügyletektől bűzlött a teljes cég, ezért lépett Karácsony.

Beszámoltunk róla, hogy Karácsony Gergely szerdai hatállyal menesztette a Főtáv Zrt. fideszes vezérigazgatóját.

Mitnyan Györgyöt a Fidesz jelöltjeként választották meg a XII. kerület polgármesterévé 1998-ban, és két cikluson át sikerült megtartania a posztot.

Volt néhány kisebb botránya, 2005-ben például ő írta volna elő a Fővárosi Közgyűlésben, hogy a nők szoknyája legfeljebb a térd felett 2-3 centiméterrel végződhet, nem lehet rövidebb.

„De ezt is szigorúan abban az esetben, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy teljesen tökéletes lábakkal rendelkezünk”

– írta a dress code-ról szóló előterjesztésben, amit végül az akkor még Demszky Gábor vezette testület elvetett.

De szintén Mitnyan nevéhez fűződik a XII. kerületben engedély nélkül felállított Turul-szobor is, amit végül a jelenlegi polgármester, Pokorni Zoltán is meghagyott.

Mitnyan később Tarlós pénzügyi tanácsadója volt, majd 2015 január elsejétől vette át a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. vezetését.

A Főtáv vezetőjeként több olyan szerződés is kötődik hozzá, amelyek gyanúra adnak okot, ezeket az új városvezetés vizsgálja.

A legnagyobb vihart a cég gépkocsi-flottájának 2016-os leselejtezése okozta. Az első körben értékesített 51 haszongépjárművön ugyanis nem a fővárosi cég nyert, hanem a járművek darabját 40 és 700 ezer forint közötti áron felvásárló Rácz Kelet-Pest Kft.

Az egyik 40 ezer forintért megvett 13 éves Ford Transitot kicsivel később már 1,49 millióért hirdette a kereskedő.

Az önkormányzat által elrendelt belső vizsgálat több szabálytalanságot tárt fel. Az ellenőri jelentés végső konklúziója szerint a cég pénzügyi mérlegének hihetősége is megkérdőjelezhető.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint szeptember közepén írták alá a csaknem kétmilliárdos szerződést tervezett hibaelhárítási feladatok elvégzésére, illetve új fogyasztók távhőszolgáltatásba történő bekötésére, amelyben például

a gépészeti rezsióradíjként nettó 16500 forint szerepel.

Összesen négy ajánlat érkezett be, amelyek közül a Terra 21 Közmű és Mélyépítő Kft., valamint az OT Industries két cége alkotta konzorciumot választották ki.

November végén hirdették ki a Főtáv Zrt. és leányvállalatainak telephelyein végzendő létesítményüzemeltetésre, karbantartása, vagyonvédelemre valamint takarításra és pénz- és értékszállítási feladatok elvégzésére kiírt pályázat eredményét, de a szerződést jóval korábban,

az önkormányzati választások előtt egy nappal írták alá a felek.

Ennek értelmében a Fénysziget Kft. és a He-Ba Kft. 2,06 milliárd forint fejében 36 hónapig végzi a fenti munkákat a cég 39 telephelyén.

(Privátbankár.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek