Alföldi: Orbánék logikája, hogy aki nem nyal be, az pusztuljon (+videó)

A független színházak kinyírása az utolsó lépés a Fidesz sakktábláján – véli a színész-rendező.

A hétvégén a Jurányi Házban beszélgetett Alföldi Róbert színész-rendező, Gócza Anita újságíró, illetve Boross Martin rendező és Lengyel Anna arról a színházak függetlenségét csorbító javaslatcsomagról, amelyet valószínűleg ezen a héten elfogad a parlament fideszes többsége.

„Ez nem az első ilyen lépés az elmúlt rövid időszakban, ez az utolsó lépés. Mert most már minden meg van szüntetve, és minden az ő szándékaik szerint fog működni”

– mondta Alföldi, aki ezzel vonják ki végleg a szakmaiságot a kultúrairányításból.

„Semmilyen olyan terület nem marad, ahol bármilyen módon is a szakmaiság tudna dönteni arról, hogy miként tudjanak támogatni projekteket. Csak és kizárólag lojalitás alapján fognak támogatni projekteket.”

– tette hozzá. Véleménye szerint a kormány olyan rendszert akar felállítani, amelyben aki rendes állampolgár és őket támogatja, vagyis,

„aki benyal a rendszernek, azt támogatják, aki pedig nem, az pusztuljon”.

Alföldi úgy véli, nem egy rendszer részeként hozták meg az új törvényjavaslattal kapcsolatban a döntést.

„Szerintem ezek nagyon kicsinyes, emberi irigységek, bosszúk, sikertelen, középszerű emberek hatalomra kerülése. Elnézést, de azt hiszem, valamelyik náci vezér mondta, hogy ha meghallja azt a szót, hogy kultúra, akkor a revolveréért nyúl. Szerintem a miniszterelnökünk ilyen”.

Itt a teljes videó:

.

Mint arról beszámoltunk, ma este 6-kor tüntetés lesz a Madách téren a törvénytervezet elfogadása ellen.

(Index /Nyugati Fény)

Valódi Hírek