Most derült ki: Százmilliós balatoni luxusnyaraló van Kocsis Máté feleségének nevén

Miből?

Nagy értékű balatoni ingatlan van Kocsis Máté felesége, Kocsisné Márkus Szilvia tulajdonában – tudta meg a 24.hu.

A 200 négyzetméteres, úszómedencés révfülöpi nyaraló kizárólagos birtokosa a Fidesz frakcióvezetőjének házastársa, aki két állami cégben is pozíciót tölt be.

Az ingatlan tulajdoni lapja szerint Kocsisné 2014-ben vásárolta meg a két szomszédos telek egyesítésével létrejött 1100 négyzetméteres területet, ahova 2017-ben építették fel a luxusüdülőt.

Kocsis Máté és Kocsisné Márkus Szilvia / fotó: Index

A lap megkereste kérdéseivel Kocsis Mátét, aki azt állította:

  • A vásárláshoz nem vettek fel hitelt, Kocsisné Márkus Szilvia egy II. kerületi lakást örökölt, ennek értékesítéséből vásárolta meg a révfülöpi építési telket 13,5 millió forintért.
  • Az építkezést az asszony szülei által eladott 300 négyzetméteres budaörsi ház értékéből fedezték.
  • A 200 négyzetméteres balatoni nyaraló építése 77,5 millió forintba került, és körülbelül 6 millió forint egyéb költségük volt.

Vagyis a „családi segítséggel” felépített nyaraló összesen 97 millió forintba került.

A Fidesz frakcióvezetője azzal magyarázta, hogy nem tulajdonos a balatoni ingatlanban, hogy a révfülöpi házat „a házasságkötésük előtt értékesített vagyonból finanszírozta a felesége”.

Kocsis Máté szerint egyébként a felesége nem közszereplő, noha Kocsisné Márkus Szilvia tavaly ősz óta két állami vállalattól is fizetést vesz fel:

  • a DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatósági tagja, amely a majdani Dél-budai Centrumkórház megvalósítását végzi,
  • a Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagja.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek