Ilyen nincs: Megszavazta a Fidesz, hogy 9 évig korrupt módon vezették a kerületet (+videó)

Ahogy ellenzékbe kerültek, képesek voltak benyújtani egy “Soros-szervezet” átláthatósági programját.

Nagyon érdekes dolog történt a mai újbudai testületi ülésen – hívja fel a figyelmet legfrissebb posztjában Bedő Dávid, a Momentum XI. kerületi képviselője.

A Fidesz-KDNP frakciója ugyanis benyújtotta a

  • a Transparency International,
  • a K-monitor
  • és az Átlátszó

által szövegezett átláthatósági minimumprogramot.

Emlékeztetőül: ezek azok a szervezetek, amelyeket korábban teli szájjal sorosiztáztak a fideszesek.

Az ellenzéki képviselő szerint az már önmagában vicces, hogy a Fidesz átláthatóságról beszél, de a kormánypártiak ezt még megfejelték azzal is, hogy megszavazták az ellenzék módosító beterjesztését, amelyben egyebek mellett az áll:

“az elmúlt kilenc évben a polgármesteri vezetés elhanyagolta az átláthatóság területét, ezzel gyengítve a választópolgárok önkormányzatiságba vetett bizalmát”.

Bedő Dávid felszólalásában örvendetesnek nevezte, hogy a Fidesznek elég volt másfél hónapot ellenzékben töltenie ahhoz, hogy hirtelen felismerjék a demokratikus értékek fontosságát.

Bedő némi iróniával reményét fejezte ki, hogy ez a hozzáállás a Fidesz részéről töretlen marad, és nem csak a XI. kerületben lesz jellemző, de az egész kormánypárt irányváltását jelzi.

Videó:

A FIDESZ MEGSZAVAZTA, hogy az elmúlt 9 évben elhanyagolták az átláthatóságot!Nagyon érdekes dolog történt a mai újbudai testületi ülésen. A Fidesz-KDNP frakciója nyújtotta be a Transparency International, a K-monitor és az Átlátszó által szövegezett átláthatósági minimum programot – amiket korábban sorosista szervezeteknek neveztek. Az már önmagában elég vicces, hogy a Fidesz átláthatóságról beszél. De ezt még megfejelték azzal, hogy megszavazták azt a módosító beterjesztésünket, amely tartalmazza, hogy “az elmúlt kilenc évben a polgármesteri vezetés elhanyagolta az átláthatóság területét, ezzel gyengítve a választópolgárok önkormányzatiságba vetett bizalmát”.A testületi ülésen történt felszólalásomban, a Fidesz-KDNP végtelen hipokratizmusára hívtam fel a figyelmet!

Közzétette: Bedő Dávid – Momentum – 2019. november 28., csütörtök

.

A témában Dr. László Imre, Újbuda ellenzéki polgármester is posztolt. Mint írja,

“Végre elismerte a Fidesz, hogy eddig nem törődött az átláthatósággal!

A mai önkormányzati képviselő-testületi ülésen Hoffmann Tamás volt polgármester, a FIDESZ-KDNP tagja és a szintén fideszes Molnár László volt alpolgármester is megszavazta, így a jelenlévők 95%-os támogatottságával elfogadták az alábbi határozati javaslatot:

>>Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy az elmúlt kilenc évben a polgármesteri vezetés elhanyagolta az átláthatóság területét, ezzel gyengítve a választópolgárok önkormányzatiságába vetett bizalmát.

A Képviselő-testület ezért elkötelezett az önkormányzati működés jövőbeni nyilvánosságának és átláthatóságának biztosítása, valamint folyamatos erősítése iránt.

Ezért Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete
úgy határozott, hogy

1. a nyilvános működés,

2. a közérdekű adatigénylés,

3. az átlátható költségvetési gazdálkodás,

4. a nyilvános szerződések, közbeszerzések,

5. az önkormányzati tulajdonú vállalatok,

6. az elszámolható döntéshozók

pontok tekintetében, az előterjesztésben megfogalmazott célok eléréséhez szükséges rendeletek, intézkedések, utasítások, szabályozók módosítását a Polgármester készítse elő és azt terjessze a Képviselő-testület elé.<<“

Végre elismerte a Fidesz, hogy eddig nem törődött az átláthatósággal!!!A mai önkormányzati képviselő-testületi ülésen…

Közzétette: Dr. László Imre – 2019. november 28., csütörtök

.