Vác nem viccel: Leállítják az 5 milliárd forintos sportcsarnok építését

Fontosabb dolgokra akarják fordítani a pénzt.

Még 2017 végén döntött a kormány arról, hogy 3300 fő befogadására alkalmas sport- és rendezvénycsarnokot épít Vácon 5 milliárd forintból.

Vácnak idén októberig fideszes vezetése volt, viszont az önkormányzati választásokon az ellenzék nyert, amely – úgy tűnik – nem kér a sportcsarnokból.

Az új önkormányzat gazdasági-városfejlesztési bizottságának hétfői első ülésén ugyanis úgy döntöttek, hogy javasolják a kormánnyal kötött szerződés

felmondását.

A képviselőtestület jövő héten tartja az ülését, végső döntés azon lesz, de bizottsági javaslat kijelölte az irányt. A város azt kéri majd a kormánytól, hogy a sportcsarnokra szánt pénzt inkább más célokra adja – írja a Váci Napló.

„Szeretném újra leírni, mi a döntés oka: egy ekkora sportcsarnokot egyszerűen nem tudnánk fenntartani”

– közölte az új, ellenzéki polgármester, Matkovich Ilona a Facebook-oldalán.

Hozzátette:

„Keresem az alkalmat azonban, hogy felsőbb szinten elmondjam, melyek azok az évtizedes igények, amelyek valóban fontos a váciaknak.

Ezekből néhány: az iskolaváros tereinek rendezése, a Madách giminek új tornaterem létesítése, a városi sportcsarnok felújítása, energetikai korszerűsítése, SZTK felújítása, kórház mellett parkolók építése, a városi strandfürdő és a Madách Imre Művelődési Központ felújítása, a férfi kézilabdacsarnok befejezése.”

KIÜRÜLT A VÁROSHÁZI "VIP" PARKOLÓMeglepődtem, amikor az irodámból kihajolva láttam, hogy munkások hálóval erősítik meg…

Közzétette: Matkovich Ilona – 2019. november 23., szombat

.

(via 24.hu)

Valódi Hírek