Visszautasítja a HVG hazugságait a momentumos Jancsó Andrea

Semmi nem úgy van, ahogy a portál állítja.

Csütörtökön egy név nélküli lejárató cikk jelent meg a hvg.hu-n Jancsó Andreáról, a Momentum ferencvárosi önkormányzati képviselőjéről.

Az írás szerint Baranyi Krisztinát októberi győzelme óta a „követeléseikkel próbálják maguk alá gyűrni” az ellenzéki pártok, a IX. kerületi polgármester pedig

„az egyik legkomolyabb csörtére éppen egykori, előválasztáson legyőzött momentumos riválisával, Jancsó Andreával kényszerül.”

Jancsó Andrea (balra) és Baranyi Krisztina (jobbra)

A teljes képhez tudni kell, hogy Baranyi eredetileg két alpolgármestert tervezett kinevezni a IX. kerületben, méghozzá két alig mérhető párt: az LMP és a Kétfarkú Kutya Párt politikusait.

Miközben a májusi EP-választások eredménye alapján a Momentum és a Demokratikus Koalíció a két legerősebb ellenzéki párt Ferencvárosban: az ő szavazóik nélkül aligha lehetett volna polgármester Baranyiból.

Érthető módon ezért a Momentum és a DK azt szerette volna, hogy az ő szavazóik is kellő súllyal legyenek képviselve a kerület vezetésében, Baranyi pedig ne csak az LMP-s és kutyapártos barátai között ossza szét az alpolgármesteri posztokat.

Később Baranyi már adott volna egy alpolgármesteri pozíciót a Momentumnak is, azonban nem a pártot az előválasztáson is képviselő Jancsó Andreának, hanem egy másik helyi momentumos politikusnak, Mátyás Ferencnek.

Mindezt úgy, hogy a Momentum helyi alapszervezete egy választáson egyértelműen Jancsót jelölte ki, mint a párt alpolgármester-jelöltjét. (Egy olyan választáson, ahol Mátyas Ferenc jelölésére is lehetett szavazni.)

Mátyás Ferenc részben magánéleti okokból nem vállalta a felkérést, így Baranyinak vélhetően nem lesz momentumos alpolgármestere, csak egy LMP-s és egy kutyapárti.

A hvg.hu névtelen írása emellett azzal is igyekszik kompromittálni Jancsót, hogy „jó kapcsolatot ápol a ferencvárosi MSZP vezetőjével, Pál Tiborral”, amit a momentumos képviselő szintén cáfol.

Sőt, a portál szerint eredetileg azért lett a momentumos Jancsó Andrea az ellenzéki pártok polgármester-jelöltje, hogy „ne a visszaéléseket feltárni igyekvő kerületi ellenlábasa”, azaz Baranyi kerüljön hatalomba.

(Az ellenzéki pártok ezzel szemben Baranyi politizálási és együttműködési stílusát kifogásolták – a szerk.)

A hvg.hu sugalmazásával szemben a valóság, hogy Jancsó Andrea elmúlt 5 éves képviselői munkája során a korrupció elleni küzdelem egyik vezető személyisége volt Ferencvárosban, a Momentum a nyáron 12 helyi ügyet szedett listába, amelyet nem ismernénk Jancsó Andrea munkája nélkül.

A momentumos képviselő reagálását a hvg.hu lejárató cikkére itt tudod elolvasni:

A Baranyi Krisztinával ma délelőtt folytatott megbeszélésre úgy érkeztem, hogy rendezzük a valós vagy vélt…

Közzétette: Jancsó Andrea – 2019. november 7., csütörtök

.

Valódi Hírek