Gyorshír: Horváth Csaba visszavonta a botrányos parkolási előterjesztést

Egyelőre.

Levette a napirendről a zuglói parkolásról szóló előterjesztést, és lakossági konzultációt kezdeményez Horváth Csaba, a kerület polgármestere a csütörtökre összehívott rendkívüli rendkívüli ülésen – értesült a 24.hu.

Az MSZP-s polgármester által benyújtott javaslat értelmében a zuglói önkormányzat összesen

412 millió forint

értékben kötött volna szerződést parkoló-automaták vásárlására és üzemeltetésére annak a Fidesz-közeli Kupper Andrásnak cégével, aki korábban pont Zuglóban több tízezer rendbeli parkolási csalást követett el, cégeinek vezetői pedig jelenleg is tucatszám ülnek a vádlottak padján milliárdos parkolási csalás ügyében.

Az előterjesztés nagy botrányt kavart, a Demokratikus Koalíció előre jelezte, hogy nem fogja megszavazni a kezdeményezést, mert álláspontjuk szerint „ebben a kérdésben csak a zuglói polgárok véleményének megismerése után szabad felelős és körültekintő döntést hozni”.

A 24.hu úgy értesült, hogy a DK mellett a Momentum sem szavazta volna meg az előterjesztést.

Horváth Csaba a zuglói közgyűlés ülésén elmondta, egyelőre csak arról szavaznak csütörtökön, hogy Zugló elsőként csatlakozzon-e az egységes fővárosi parkolási rendszerhez, illetve, hogy a parkoló automaták be legyenek-e kötve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszerébe.

Valódi Hírek