Egy csaló román banda sérült gyerekek nevében gyűjtött adományokat Budapesten, lekapcsolták őket (+videó)

Jól kerestek a lehúzással.

A BRFK Zseblopási Alosztályának nyomozói és a belvárosi rendőrök három román nőt, és hat román férfit fogtak el Budapest belvárosában, akiket csalással gyanúsítanak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019. november 1-jén a Belvárosban tartottak ellenőrzést, amikor egy adománygyűjtő csoportot vettek észre a Március 15. térnél.

Az adománygyűjtőknél, akik járókelőket szólítottak meg, még adománygyűjtő ív is volt, és egy szervezet nevében gyűjtöttek pénzt hallássérült gyerekeknek.

A nyomozók a három férfit 2019. november 1-jén 11 óra 40 perckor a helyszínen elfogták és a kerületi kapitányságra előállították.

Ezt követően másfél órán belül a belvárosi rendőrökkel közösen, három másik román férfit és három román nőt fogtak el a Párizsi utcában és a Kristóf téren, akik szintén adománygyűjtést színleltek.

A feltételezett elkövetőkről kiderült, hogy egy családba tartoznak.

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a három fiatal román nőt, valamint a hat román férfit jótékony célú adománygyűjtést színlelve elkövetett csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során megállapították, hogy aznap hét embertől csaltak ki összesen 45 ezer forintot.

.

(police.hu)