Dobrev Klára: Trócsányi után Várhelyi Olivér is elbukhat az Európai Bizottságban

Tűrhetetlen, hogy Magyarország a putyini destabilizációs szándékokat hajtja végre az EU-ban.

Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke vasárnap egy poszttal jelentkezett a közösségi oldalán, amelyben azt vetíti előre, hogy Trócsányi László után Várhelyi Olivér is elbukhat az EU-biztosi posztért folytatott küzdelemben.

Dobrev Klára azt írja:

„Orbán Viktornak nehéz hetei vannak Európában.

Első európai biztosi jelöltje, Trócsányi Laszló megbukott. Második jelöltje, Várhelyi Olivér megveti az Európai Parlamentet, magát az EU-t.

Egy biztosnak három feltételnek kell megfelelnie: értsen ahhoz, amit csinálnia kell, legyen elkötelezett a közös európai ügy iránt, végül pedig legyen független személyiség. Várhelyi Olivér ezeknek a feltételeknek nem felel meg.

Nem felel meg, mert nem mondhatunk olyat, hogy “az Európai Parlamentnél viszont alapelv, hogy olyan pénzt költs el, amit nem kerestél meg”.

Másrészt nem ígérgeti meg az őt jelölő kormányfő Bakuban, hogy Magyarország azért törekszik a bővítési biztosi pozícióra, hogy posztszovjet diktatúrákkal segítsen közelebb kerülni az EU-hoz.

Mert teljesen elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság bármely tagja nem az EU politikáját, hanem Orbán putyini destabilizációs politikáját hajtja végre.

Nem tudom, hogy Ursula von der Leyen hagyni fogja-e ezt. Hétfőn találkozni fog Várhelyivel. Szerintem addigra ismerni fogja a fenti tényeket.”

Orbán Viktornak nehéz hetei vannak Európában. Első európai biztosi jelöltje, Trócsányi Laszló megbukott. Második…

Közzétette: Dobrev Klára – 2019. október 27., vasárnap

.

Valódi Hírek