A DK azonnali vizsgálatot követel a Borkai-maffia ügyében – Milliárdokról lehet szó (+videó)

Ilyen mértékű lopások nem történhettek Orbán Viktor tudta és beleegyezése nélkül – véli az ellenzéki párt.

Az elmúlt napokban nyilvánosságot látott információk szerint Borkai Zsolt polgármester maffiamódszerekkel szállta meg Győrt, és telepedett rá a város pénzére – közölte Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, aki szerint mindez azonnali vizsgálatot követel.

„Van itt földmutyi offshore cégekkel, vannak túlárazott uniós pályázatok, strómanok és rokonok bevonása a kétes üzletekbe.

Az adriai luxusyacht ügyébe most bele sem mennék, abból úgyis többet látott az ország, mint szeretett volna.

Az biztos, hogy ilyen mértékű lopások sehol az országban nem történhetnének meg Orbán Viktor tudta és beleegyezése nélkül, a kérdés már csak az, a miniszterelnök milyen jutalékban részesült a győri lopásokból?”

– kérdezte a DK szóvivője.

Barkóczi Balázs hozzátette: a Demokratikus Koalíció tudni akarja, mennyi pénz jutott el Orbán Viktorhoz a győri lopásokból, hány százalékot kapott, hogy mindenezek fölött szemet hunyjon.

A DK követeli, hogy az ügyészség hivatalból indítson vizsgálatot a Borkai-hálózat korrupciós ügyeiben, s ha a napvilágra került információk ellenére sem teszik meg, akkor ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor is haszonélvezője Győr szétlopásának.

„Borkai Zsolt már így is, úgy is elbukott, de ha ennek semmiféle jogi következménye nem lesz, akkor nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor is haszonélvező.

Meggyőződésünk ugyanis, hogy amit Borkai Zsolt évek óta csinál, az nem „győri modell“, hanem a „Fidesz-modell“. Ez történik minden fideszes vezetésű városban.”

– mondta Barkóczi Balázs.

Hozzátette: az, hogy máshol még nem derültek ki ilyen disznóságok, egyáltalán nem azt jelenti, hogy nincsenek ilyen esetek, hiszen az Orbán-kormány nem csak az ország, de a városok élén is a lopást tartja a legfontosabb feladatának.

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatója

Mennyi pénzt kapott Orbán Viktor abból, hogy Borkai Zsolt és maffiája meglopta a győrieket? Követeljük, hogy az Ügyészség hivatalból indítson vizsgálatot az ügyben, mert ha nem teszik meg, akkor azzal beismerik, hogy a miniszterelnök is részesedik a lopott vagyonból! Oszd meg és kövesd élőben Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját, most vasárnap pedig vegyük vissza Győrt a Fidesztől! 🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. október 9., szerda

.

 

Valódi Hírek