DK: Trócsányi bukott, de Orbán esett pofára

Keményen reagált az ellenzék brüsszeli delegációvezetője a mai fejleményekre.

Beszámoltunk róla, hogy hétfőn másodszor is elutasította a fideszes Trócsányi László EU-biztosi jelölését az Európai Parlament jogi szakbizottsága.

Trócsányival szemben korrupciós és összeférhetetlenségi problémák merültek fel.

Az ellenzék brüsszeli delegációvezetője, Dr. Molnár Csaba (DK) közleményben reagált a fejleményekre, melyet változtatás nélkül adunk közre:

Dr. Molnár Csaba

Trócsányi bukott, de Orbán esett pofára

Immáron bizonyos, hogy Trócsányi Lászlóból nem lesz uniós biztos, mert az Európai Parlament jogi szakbizottságának megállapítása szerint ügyvédi irodájának kormányzati megrendelései miatt a személye összeférhetetlen.

Magyarán az, amit Trócsányi László itthon évek óta nyugodtan művel, az Európában teljesen megengedhetetlen.

A Demokratikus Koalíció szerint Trócsányi László bukott, de ezzel igazán Orbán Viktor esett pofára. Trócsányi elbukása Magyarországnak és az európai magyaroknak hatalmas győzelem, Orbán Viktornak viszont kínos vereség.

Magyar kormánnyal olyan még soha nem fordult elő, hogy még egy uniós biztost sem tudott elfogadtatni. A magyar miniszterelnök az EP-választás óta úgy nyeli az európai vereségeket, mint kacsa a nokedlit, láthatóan továbbra is csetlik, botlik, lassan megsajnáljuk.

Büszkék vagyunk rá, hogy Európa ismételten bebizonyította, hogy igenis meg tudja állítani Orbán Viktort és kormányát, és mi, európai magyarok számíthatunk az EU-ra.

Molnár Csaba
EP-képviselő, ügyvezető alelnök
DK