Friss: Jogerősen 4 év letöltendő börtönt kapott Mengyi Roland fideszbűnöző

Voldemortként vált ismertté.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt szerdán

négy év letöltendő börtönbüntetésre

ítélték Mengyi Roland korábbi fideszes országgyűlési képviselőt a Fővárosi Ítélőtáblán.

Mengyi Roland nem várta meg az ítélet indoklását, hanem sértődötten távozott a tárgyalóteremből.

A mai ítélet egy évvel több, mint amit Mengyi első fokon kapott, illetve az ítélőtábla súlyosbított társai elsőfokú ítéletén is. A mostani ítélet jogerős.

Az ügy lényege: Mengyi Roland ismerőse 2015 tavaszán az egykori képviselő révén tudomást szerzett arról, hogy a közeljövőben a szociális szövetkezetek számára egy mintegy 800 millió forint összegű, Európai Uniós forrásból származó támogatás elnyerésére szóló pályázatot fognak kiírni.

Mengyi Roland a pályázat kiírásáért, valamint azért, hogy a pályázati összeget az érintettek által koordinált szövetkezetek nyerhessék el, 5 millió forint úgynevezett „alkotmányos költséget” kért a vele kapcsolatban lévő döntéshozók részére, illetve további 5 millió forintot akkor, ha a pályázatuk nyer.

Az érintettek összegyűjtötték a kért 5 millió forintot, melyet Mengyi Roland barátjának juttattak el.

Mengyi mentelmi jogának felfüggesztését még 2016. október 10-én kérte a legfőbb ügyész, majd rövid idő múlva befolyással üzérkedéssel, bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás kísérletének bűntettével gyanúsították meg.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek