BRÉKING: Kövér László rosszul lett egy repülőgépen, kényszerleszállást kellett végrehajtani (+videó)

Cikkünk frissül!

A noviny.sk szlovák hírportál számolt be róla kedden este, hogy a szlovák kormány különgépe Varsóban kényszerleszállást hajtott végre, miután Kövér László magyar házelnök rosszul lett a fedélzeten.

A lap szerint most különböző vizsgálatoknak vetik alá Kövért, és nagyjából fél órán belül kiderül, hogy folytathatja-e a repülőutat Pozsony felé.

FRISSÍTÉS: Az Euronews információi szerint Kövért megvizsgálták Varsóban, visszatérhetett a gépre, és hamarosan Budapestre indulnak vele.

FRISSÍTÉS 2: A repülő Kövérrel elindult Budapestre, a házelnök állapotáról hamarosan sajtóközleményt fog kiadni az Országgyűlés Sajtószolgálata.

FRISSÍTÉS 3: A Bumm.sk kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy Kövér összeesett a Kazahsztánból hazafelé tartó kormánygépen. Jelenleg jobban van és Andrej Danko házelnök utasítására a kormánygép Budapest felé tart – írja a lap.

FRISSÍTÉS 4: Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel közölte: elővigyázatosságból, Kövér múló rosszulléte miatt szakította meg az útját Varsóban az a szlovák kormánygép, amivel a szlovák és a magyar delegáció együtt utazott haza Kazahsztánból. A házelnök jól van, hazaérkezett Budapestre.

Korábban írtuk:

A szlovák különgépen többek között ott volt Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke is, aki Kazahsztánban vett részt egy hivatalos látogatáson. A delegáció tagja volt magyar részről Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.

A noviny.sk riportere szintén a magángépen utazott és ő számolt be róla, hogy idő előtt, Lengyelországban szakították meg útjukat.

A riporter elmondta: Kövér rosszul lett, a repülő személyzete pedig úgy döntött, hogy megszakítják az utat. Azt egyelőre nem tudni, hogy csak elővigyázatosságból történt-e a korai landolás, vagy komolyabb a baj.

A videó néhány másodpercen belül indul:


.

Valódi Hírek