Kósa Lajos: Háború jön, ha nem a Fidesz nyeri a választásokat

És azt a háborút az ellenzék fogja szítani a politikus szerint.

A további építkezés, fejlesztés melletti kiállás vagy az ellenségeskedés állandósulása az önkormányzati választás tétje – mondta vasárnap Veszprémben Kósa Lajos.

A Fidesz önkormányzati kampányfőnöke kijelentette: az a cél, hogy hogy Magyarországon az önkormányzati kínálat életminőségben, szolgáltatásban 2030-ra érje utol az európai uniós önkormányzati szintet.

Ezzel szemben az ellenzék az Orbán-rendszer elleni fellépést, háborúskodást hirdet. Ez a háború fog állandósulni szerinte, ha nem a Fidesz nyerné az önkormányzati választásokat.

Az ország 3177 települése közül 828-on van Fidesz-KDNP-s jelölt a polgármesteri posztra, emellett 387 jelölt élvezi a kormánypártok támogatását – mondta.

Kósa Lajos szerint így teljesült a pártszövetség korábbi célja, hogy az emberek négyötöde szavazhasson jelöltjeikre, mert 8 millióan élnek a kormánypártok által támogatott jelölteket kínáló településeken.

Közölte: 160, tízezer főnél nagyobb lakosságú település van Magyarországon, ebből 53-on valósult csak meg az ellenzéki összefogás.

(NYF-kommentár: Nyilván, mivel a Fidesz egy csomó helyen elindítja a kamujelöltjeit.)

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek