Kicsi volt a 185nm-es Pasa Park, még nagyobb házba költözött Rogán Antal és Cecília (+fotók)

Mesés palotából járnak be dolgozni.

Rogán Antal legfrissebb vagyonnyilatkozatában több ingatlan is szerepel (köztük az öt éve rejtélyesen megnövő, 185 négyzetméteres pasa parki lakás), a miniszter és felesége azonban egy ideje mégsem ezek valamelyikéből, hanem egy XII. kerület, Felhő utcai villából járnak dolgozni.

Az ingatlan nem szerepel Rogán Antal legutóbbi vagyonbevallásában, de az ingatlanok között nem is kell szerepelnie, mivel a tulajdoni lap szerint nem az övé, hanem Bessenyei István vállalkozóé a ház.

Bessenyei a kormányzati megbízásokkal kitömött Valton Security résztulajdonosa, egyúttal Sarka Kata férje.

A Valton mellett Bessenyei érdekeltsége az a magánrepülőket bérbe adó cég is, ami már több fideszest is külföldre röptetett, és amely előkerült a Rogán-család elhíresült helikopterezésénél is.

A 444.hu megkérdezte a Miniszterelnöki Kabinetirodát, milyen jogcímen használja Rogán Antal az ingatlant, amire az a válasz érkezett:

„A megkeresésében szereplő ingatlant Rogán-Gaál Cecília bérli.”

Az ingatlan egyébként hatalmas, a Magyar Narancs az építkezéskor készített fotókat róla:

fotó: Németh Dániel / Magyar Narancs

Pénteken reggel nem csak Rogán ment innen dolgozni, hanem kiállt egy fekete Tesla is, ebben valószínűleg Bessenyei István ült, majd egy szürke Audi, ami 15 perc múlva vissza is tért.

Ezután érkezett a kormányzati kisbusz Rogánért, ami be is tolatott a házhoz tartozó egyik garázsba. (Ez ugyanaz a kisbusz, amivel Rogán Antal szeptember elején Kötcsére érkezett.)

fotó: Botos Tamás / 444.hu

Azt nem tudni, Rogán-Gaál Cecília mennyiért „bérli” az ingatlant, és ez valószínűleg soha nem is fog kiderülni.

Azt biztos, hogy férjével együtt mindketten szépen gyarapodnak: Rogán Antal miniszteri fizetése havi bruttó 1,97 millió forint, amihez hozzájön a majdnem 1 milliós képviselői javadalma.

Rogán emellett ugye „feltaláló” is: vagy egy szabadalma, amiből a vagyonnyilatkozata szerint 42,6 milliós jövedelemre tett szert.

Mindez azonban eltörpül felesége sikereihez képest: Rogán Cecília és Sarka Kata cége, a Nakama & Partners az elmúlt 2 év alatt 23-szorosára növelte a bevételeit, és 56-szorosára az adózott nyereségét. A tulajdonosok tavaly 136 milliós osztalékot vettek ki a cégből.

Rogán Cecília és Sarka Kata

De Rogán Cecíliának és Sarka Katának van médiacége is, a Top News Hungary Kft., ezen kívül a Rogán Cecília cége által szervezett sporteseményeket bőkezűen támogatják állami cégek, a rendezvényeket lebonyolító cég pedig még a férje által vezetett minisztérium révén is gyarapodott, erről legutóbb pont a kötcsei pikniken kérdezték Rogán Antalt:

Megkérdezték Rogánt a feleségéhez kötődő milliárdos cégekről – Pofátlanabb választ nem is adhatott volna (+videó)

.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek