Olimpiát akartak rendezni, de egy normális hétköznapot nem tudnak megszervezni

A Pest megyeieknek a napi rutinjuk részévé vált, hogy tömegesen késnek a vonataik.

Aki az agglomerációból jár be, az jól ismeri, hogy milyen érzés reggel a sínek között sétálni a lerobbant vonattól a következő állomásig, vagy magyarázkodni a munkahelyen, hogy az ember időben elindult, a MÁV tehet a késésről – mondta Barkóczi Balázs.

A DK szóvivője szerint

megalázó és igazságtalan,

hogy a Pest megyeiek havi több ezer forintot áldoznak bérletre vagy jegyre és mégis elkésnek a munkahelyükről, a gyerekkel az iskolából.

illusztráció

A Demokratikus Koalíció szerint teljesen nyilvánvaló, hogy a MÁV az előttünk álló hónapokban is képtelen lesz ellátni a feladatát.

Maradnak az állandó késések és fennakadások, Pest megyeiek ezrei és tízezrei fognak elkésni a munkahelyükről és az iskolából.

Hiába megy ez így évek óta, Pest megye fideszes közgyűlése látványosan hallgat: soha egyetlen szóval nem álltak ki a MÁV miatt késő Pest megyeiek mellett.

Márpedig ha a kormány nem tesz semmit,

akkor a Pest Megyei Közgyűlésnek kell nyomást gyakorolnia, de ehhez ellenzéki összetételű közgyűlésre van szükség.

A DK ezért arra kér minden Pest megyeit, hogy az önkormányzati választásokon szavazzanak a DK megyei listájára, hogy utána az ellenzéki többségű közgyűlés nyomást gyakorolhasson a MÁV-ra – mondta Barkóczi.

(dkp.hu)

Valódi Hírek