Döbbenetes állatgyűlölő cikk jelent meg a HVG-n, Deutsch Tamás rögtön egyetértőleg osztotta meg

Bizonyára Semjén Zsoltnak is tetszett az emberi felsőbbrendűséget hirdető, állat-ellenes cikk. A kommentelőknek már nem annyira.

Döbbenetesen primitív írás jelent meg vasárnap reggel a hvg.hu-n, a szerző egy bizonyos Balavány György, korábbi Fidesz-propagandista (2010-ben még >>ilyen cikkeket<< írt), aki néhány éve hirtelen „ellenzéki” lett, otthagyta a Magyar Nemzetet és elkezdett a 24.hu-n, illetve a HVG-ben publikálni.

Róla van szó:

Balavány György

Balavány mai cikkében az emberi felsőbbrendűséget hirdeti, miközben az állatokat és az állatbarátokat alázza egészen színvonaltalan, provokatív stílusban.

Néhány részlet az írásból:

  • „Nem vagyunk az állatokkal egyenrangúak, sőt: magasabbrendűek és fontosabbak vagyunk náluk. Addig vagyunk életképesek, amíg ezt így gondoljuk, és ennek megfelelően cselekszünk.”
  • „Mivel az ember élete összehasonlíthatatlanul értékesebb, mint az állaté, ép érzésű ember jobban sajnálja a megharapott kisfiút, mint a megdöglött szurikátát.”
  • „Annak az igénynek, hogy >>ne igázzuk le a természetet<<, semmi értelme. Ha nem igázzuk le a természetet, a természet igáz le minket”
  • „Annak köszönhetjük a létezésünket, hogy a többi fajjal folytatott küzdelemben eddig mi voltunk a legjobbak, sőt, egyre jobbak vagyunk. Csupán addig tart a létezésünk, míg fenn tudjuk tartani az erőviszonyokat. Fákat kell kivágnunk, hogy elférjenek a városaink, és legyen miből bútort, házat meg papírt készítenünk. Állatokat kell leölni, hogy legyen mit ennünk, és megvédjük magunkat.”
  • „Állatkísérletek ellen tiltakozni értelmes emberhez méltatlan dolog; ha nem okoznak a szükségesnél nagyobb szenvedést, morális kötelességünk állatokon tesztelni gyógyszereket és gyógymódokat.”

Nem folytatjuk… Erős idegzetűek megtalálják az egészet >>ITT<<.

Balavány György cikkét villámgyorsan, egyetértőleg osztotta meg Deutsch Tamás, valamint egy korábbi Echo TV-s műsorvezető is, a Fideszben tehát láthatóan nagy tetszést aratott vele.

Bizonyára Semjén Zsolt is elégedetten csettintett a cikk olvasása közben, különös tekintettel annak a vadászat és a gyilkolás természetességét dicsőítő részeire. (Balavány szerint a vadászat, „az egyik legnemesebb és legfontosabb emberi tevékenység”.)

.

Nem mindenkinek nyerte azonban el a tetszését a faji felsőbbrendűséget hirdető, állat-ellenes írás.

Néhány jellemző komment a cikk alól:

.

 

Valódi Hírek