Hivatalos: Százezer fideszest szabadítanak Kósáék a nyakunkra a választáson

Minden bokorban lesz egy fideszes.

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke keddi sajtótájékoztatóján vázolta fel, hogy mire lehet számítani a pártjától a kampányban.

Elmondta, mintegy 1200 polgármesterjelöltjük lesz, az ország négyötödében, 7,6 millióan választhatnak Fidesz-KDNP-s, vagy a kormánypártok által támogatott jelöltet. Magyarországon 169, a tízezer lakosnál nagyobb lélekszámú település, mindenhol lesz jelöltjük, 146 a kormánypárté, 12 a támogatott, és 11 helyen még folynak az egyeztetések.

5-10 ezer fő közötti település 134 van, ebből 89 helyen lesz kormánypárti jelölt, 13 helyen támogatják a jelöltet, 32 település van, ahol nem lesz jelölt, hanem más konstrukciókban gondolkodnak.

Kósa szerint az 5 ezer fő alatti települések

abszolút a függetlenek világa.

Minden megyei közgyűlésben lesz a kormánypártoknak listájuk, amelyeken mintegy 600 jelöltjük szerepel.

Minden budapesti kerületben elindulnak polgármesterjelöltjeik,

a 20. és 23. kerületben a kormánypártok támogatásával száll ringbe az induló, a többi kerületben a kormánypártok saját jelöltjei mérettetik meg magukat.

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke sajtótájékoztatót tart az önkormányzati választásokról a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. július 30-án. MTI/Mónus Márton

Országosan összesen 6-7 ezer önkormányzati jelöltet ajánlanak majd a választók figyelmébe és

durván százezren fogják járni az országot és kampányolni mellettük.

Kósa beszélt Szombathelyről és Pécsről is. A két településen egy összefogó ellenzékkel szemben új jelöltet állít a Fidesz, miközben meggyengült a helyi szervezet. A két jelenlegi városvezetőről elmondta,

“Szombathelyen Puskás polgármester azt mondta, hogy ő konkrétan nem szeretné folytatni, hanem unokázni akar, a családjával lenni. Páva Zsolt polgármester úr pedig azt mondta, hogy ő köszöni szépen leteszi a lantot, mert szolgálta Pécset elég hosszú ideig”.

(via: MTI/Index)