Agyhalál: Egy volt KDNP-aktivista miatt borulhat az ellenzéki összefogás Szolnokon

Két éve Hollik Istvánnal ment cirkuszolni Juhász Péter háza elé, most a Momentum őt akarja Szolnok polgármesterének.

Elképesztő történetről számolt be pénteken a 24.hu. Szolnokon az ellenzéki pártok az elsők között, már a 2018. decemberi rabszolgatörvény-ellenes tüntetések idején megállapodtak a közös polgármester-jelöltben Radócz Zoltán személyében.

Radócz jelenleg is önkormányzati képviselő, régi motoros Szolnokon.

A lap szerint azonban idén tavasszal a Jobbik és a Momentum irányából nyomás érkezett, hogy ne Radócz Zoltán, hanem egy bizonyos Lukácsi Katalin legyen a város ellenzéki polgármester-jelöltje.

Lukácsi Katalin semmilyen városvezetői, vagy egyáltalán értelmezhető politikai tapasztalattal, teljesítménnyel nem rendelkezik: egy mezei KDNP-aktivista volt a közelmúltig.

KDNP-s karrierje csúcspontja, hogy ő mehetett Hollik Istvánnal karöltve, „MIBŐL?” – feliratú papírokkal cirkuszolni Juhász Péter háza elé, amikor a Fidesz abból csinált műbalhét, hogy Juhász „túl drága” albérletben lakik.

Lukácsi két éve kilépett a KDNP-ből, azóta ezzel a sztorival haknizza körbe a médiát, magát politikai tényezőnek fantáziálva.

Mivel a nulla teljesítmény hatalmas önmutogatási vággyal párosul a személyében, egy ideig sikeresen tartotta magát felszínen a nyilvánosságban, ma már jobbára csak jobbikos Youtube-csatornákon bukkan fel megmondóemberként.

Emellett Márki-Zay Péter nulla százalékos pszeudoszervezetében, az úgynevezett „Mindenki Magyarországa Mozgalomban” tevékenykedik. (Innen lépett ki a hetekben Hadházy Ákos, erről >>bővebben itt<<)

Lukácsi Katalin

A 24.hu cikke szerint a Jobbik országos elnöksége Lukácsi Katalint akarja polgármester-jelöltnek a 70 ezres városban, azonban a központi ukázt nem nyeli le a helyi Jobbik-szervezet, amely ezért szembe is került az országos elnökséggel, feszült hangulat alakult ki.

Összegezve: a helyi ellenzéki pártszervezetek a Momentum kivételével Radócz Zoltánt szeretnék indítani. A Momentum, és az országos Jobbik pedig Lukácsi Katalint.

A lap azt írja: a Szolnoki Többség nevű, ellenzéki pártokat tömörítő helyi szervezet szerint Lukácsi jelölése „a világ vicce”, mert a Szolnoki Többség nem is tárgyal Lukácsival, hiszen már kész a megállapodás helyben, csak a Momentumot kell még meggyőzni.

Lukácsi Katalin szerint viszont igenis folynak érdemben a tárgyalások, és még egyáltalán nincs Radócz Zoltán jelöltségére ráütve a pecsét.

Slusszpoén: Galló György, a szolnoki Jobbik vezetője a lapnak azt mondta, a szolnoki Jobbik csak egy szolnoki születésű és Szolnokon élő jelöltet tud támogatni.

Lukácsi Katalin jászjákóhalmai, semmi köze Szolnokhoz.

További hátborzongató részletek a 24.hu cikkében.

Valódi Hírek