Botrány Szombathelyen: Nekiment saját pártjának a fideszes alpolgármester

Amit Hende Csaba kapott tőle, az szinte füstölt.

Koczka Tibor szombathelyi alpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatón ment neki a Fidesznek. A politikus 2014-ben a Fidesz listavezetője volt, egyéni körzetben szavazták be a választók, az elmúlt öt évben pedig alpolgármesterként dolgozott a városban.

Az ősbűne, hogy az év elején beállt az összefogó ellenzék mellé, amivel megszerezték a közgyűlési többséget és sorban váltotta le a fideszes kötődésű embereket a városi cégekben, na meg

a költségvetési számokat is sorban szabták át.

Volt már a politikusnak több olyan megnyilvánulása is, amivel kiváltotta a rosszallását a kormánypártnak, ilyen volt, amikor a helyi propagandalapról nyilatkozott, ami a Fideszhez köthető.

Majd egy hónapja jelentette be a szombathelyi Fidesz, hogy a polgármesteri posztért a Vas Megyei Közgyűlés jegyzőjét, Balázsy Pétert indítja el. Jól mutatja a helyi Fidesz állapotát, hogy

a pártközpontból jelölték ki a Balázsyt

és Kósa Lajos, az országos kampányfőnök mutatta be, nem pedig az egyre súlytalanabbá váló egyéni választókerületi elnök Hende Csaba.

Koczka Tibor

Koczka most azt mondta, az elmúlt négy hétben sem Balázsy, sem pedig a párt választókerületi elnöke nem kereste meg.

Az így teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy Koczkát nem indítja a Fidesz és

semmilyen módon nem számítanak rá.

Az alpolgármester azt mondta, mérhetetlenül megalázónak tartja, hogy az elmúlt ciklusban nyújtott munkájának tükrében a párttól még csak egy telefonhívást sem kapott, hogy tisztázzák, a jövőben nem számolnak személyével.

Azt is kijelentette,

Hende Csaba jelen pillanatban a szombathelyi Fideszt is szétveri.

Az viszont még nagyobb csapás lehet a kormánypárt számára, hogy Koczka nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy elinduljon az őszi választáson. Ha jelölteti magát polgármesternek azzal a Fidesz esélyeit keményen ronthatja.

(via ugytudjuk.hu)

Valódi Hírek