Dobrev Klára megindokolta, miért szavazza meg Ursula von der Leyent az Európai Bizottság élére

Nesze neked, Viktor!

Közösségi oldalán írt arról az Európai Parlament alelnöke, a DK-s Dobrev Klára, miért szavazza meg a mai voksoláson a néppárti Ursula von der Leyent az Európai Bizottság élére.

Mint Dobrev fogalmaz,

„Ma délelőtt az Európai Parlamentben egy igazi európai demokrata mondott beszédet. A kezdeti bizonytalankodás után ma Ursula von der Leyen határozott programmal, konkrét tervekkel érkezett.

Emlékeztek? A kampányban sokszor elmondtam, amit mi képviselünk, az Európában többséget kapott. Európai minimálbér, az európai munkanélküli ellátás és az európai gyermektámogatások bevezetése, a multinacionális technológiai cégek tisztességes adóztatása és klímavédelmi célok.

Ezeket a pontokat nem a Demokratikus Koalíció politikusának beszédéből, hanem egy német kereszténydemokrata politikus programbeszédéből másoltam ki. Más pártcsaládhoz tartozunk, valószínűleg sok vitánk lesz a következő években, de mindketten egy erős Európát, az Európai Egyesült Államokat támogatjuk.

A beszéde végén hozzátette: >>Bárki, aki megpróbálja aláásni vagy gyengíteni Európa értékeit, elszánt ellenfélre akad bennem<<.

Nyugodt szívvel szavazok Ursula von der Leyen elnökségére.”

Ma délelőtt az Európai Parlamentben egy igazi európai demokrata mondott beszédet. A kezdeti bizonytalankodás után ma…

Közzétette: Dobrev Klára – 2019. július 16., kedd

.

Valódi Hírek