Zuzana Čaputová virágot vitt Göncz Árpád sírjára, akit a társadalmi igazságosság és az emberi jogok tisztelőjének nevezett (+fotó)

Köszönjük, Elnök Asszony!

Beszámoltunk róla, hogy csütörtökön hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Zuzana Čaputová, Szlovákia frissen megválasztott államfője.

Čaputová napközben a Sándor-palotában közös sajtótájékoztatót tartott Áder Jánossal. Itt a szlovák államfő többször bírálta az orbáni hatalomgyakorlást, és hitet tett a liberális demokrácia mellett, valamint kifejtette, hogy a magyar média egy részének állításával szemben nem tartja magát Soros-ügynöknek. (Részletek >>itt<<).

Ezután meglátogatta Göncz Árpád korábbi magyar államfő sírhelyét.

Čaputová a közösségi oldalán úgy fogalmazott:

„Nagy örömmel tölt el, hogy ma leróhattam kegyeletemet az első demokratikusan megválasztott magyar elnök, Göncz Árpád úr előtt, aki a szlovákok nagy barátja is volt.

Emlékezzünk szavaira, amelyek a gondolat és a hit szabadságáról, a társadalmi igazságosságról és az emberi jogokról szóltak!”

Veľmi ma teší, že som dnes mohla v Budapešti vzdať poctu prvému demokraticky zvolenému maďarskému prezidentovi a veľkému…

Közzétette: Zuzana Čaputová – 2019. július 11., csütörtök

.

Kapcsolódó cikkünk:

Áder János képébe mondta Zuzana Čaputová, hogy nem Soros-ügynök, és hisz a liberális demokráciában

.

Valódi Hírek