Őrület: Mészáros Lőrinc-közeli cég fogja ellenőrizni a választási informatikai rendszer tisztaságát

Nyárra időzítik a legnagyobb mocsokságokat.

A 4iG Nyrt. nevű cég megveszi a T-Systems Magyarországot a Magyar Telekom Zrt.-től – ezt az érintett vállalatok közölték a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A két cég az előzetes megállapodást már alá is írta. A tranzakció a T-Systems átvilágítását, illetve a hatósági jóváhagyásokat követően az idei évben lezárulhat.

A tavaly 14 milliárd forint árbevételt produkáló 4iG NYrt. nemrég került Mészáros Lőrinc pénzügyi jobbkeze, Jászai Gellért tulajdonába.

A T-Systems Magyarország Zrt. feladatai voltak a 2018-as választással kapcsolatban:

  • A Nemzeti Választási Iroda részére kiegészítő hardver eszközök (kiegészítő hálózati eszközök és kapcsolódó szolgáltatás) beszerzése
  • a választást támogató informatikai rendszerekben kezelt adatok, nyújtott szolgáltatások informatikai biztonságának kiemelt szintű biztosítása több részfeladatban.

A valasztas.hu-ra feltöltött, 2019-re vonatkozó szerződések listáján ezek a feladatok vannak megjelölve a T-Systemsnél:

  • IT biztonságtechnikai megoldások és kapcsolódó szolgáltatások beszerzése – 2017 (bruttó 68 millió forintért)
  • A Nemzeti Választási Iroda szerver infrastruktúra bővítéséhez kapcsolódó hálózati aktív eszközök amortizációs cseréje és bővítése (bruttó 578 millió forint)
  • A 2019. évi választások előkészítési és lebonyolítási időszakában a választást támogató informatikai rendszerekben kezelt adatok, nyújtott szolgáltatások informatikai biztonságának kiemelt szintű biztosítása II (bruttó 75 millió forint)

A tranzakciót Hadházy Ákos a közösségi oldalán úgy kommentálta:

„M. Lőrincék megvették a T-Systems nevű céget. A T-Systems ellenőrzi a Nemzeti Választási Iroda szavazatszámláló szoftvert ért esetleges külső beavatkozásokat. A T-Systems igazolja le, hogy nem nyúlt bele senki. Ezentúl M. Lőrincék fognak minket megnyugtatni, hogy senki nem nyúlt bele a választási rendszerbe.”

M. Lőrincék megvették a T-Systems nevű céget. >> A T-Systems ellenőrzi a Nemzeti Választási Iroda szavazatszámláló…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2019. július 9., kedd

.

(Index / 444.hu / Nyugati Fény)

 

Valódi Hírek