Úgy megijedt Hadházy aláírásaitól a fideszes államtitkár, hogy habzó szájjal fenyegetőzni kezdett

Félnek az Európai Ügyészségtől, mint ördög a tömjénfüsttől.

Egy hónapja jelentette be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy 680 ezer aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az európai uniós ügyészséghez.

Utána levelet írt Trócsányi László igazságügyi miniszternek, hogy nézze meg a papírokat.

A képviselő a Facebookon arról írt, hogy Völner Pál államtitkár válaszolt, azt írta: „nincs hatásköre” megtekinteni az aláírásokat, „vagyis szerinte neki és a miniszternek

nem kell meghallania, mit üzen 680 ezer magyar állampolgár”.

Hadházy azt írja: „Ellenben Völner úr fenyegetőzik: a propagandaosztályon írt sablonszöveg szerint hatósági intézkedést és büntetőjogi következményeket emleget, mert úgymond megsértjük az adatvédelmi előírásokat.

Arról nincs egy sor sem a levélben, hogy

miért is nem kívánnak csatlakozni az Európai Ügyészséghez,

hiszen elfogytak az érvek, nem lehet többé fenntartani a központosított korrupciót, és közben ráfogni, hogy a „magyarok” nem akarják a felelősségre vonást.

A kormánymédia és Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos azért aggódik, mert személyes adatok juthattak az EU-n kívülre, mivel az aláírásgyűjtésbe adatfeldolgozóként külföldi cégeket vontak be.

Hadházy szerint a gyűjtés a GDPR-szabályoknak megfelelt, az pedig, hogy az adatok nem lehetnek külföldi szervereken, mítosz.

(via 444.hu)

Valódi Hírek